MY KTEO

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα στήριξης του ψηφοδελτίου της ΑΣΕ στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας


Συνάδελφοι, στις 27 Νοέμβρη 2019 ψηφίζουμε στο σωματείο μας για την εκλογή του νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων–Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την επόμενη διετία και εκλεκτόρων για το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ.

Πάρτε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη. Η γνώμη σας για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., για τις εξελίξεις και τη δράση του συλλόγου είναι αναγκαία και πολύτιμη. Η συλλογική πάλη, η οργάνωση και συμμετοχή είναι τα μόνα αποτελεσματικά όπλα που έχουμε απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε.
Ιδιαίτερα τώρα που η σημερινή κυβέρνηση όπως κι οι προηγούμενες, προστατεύοντας αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντα των αφεντικών τους (βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών), προσπαθεί με νομοθετικά εκτρώματα να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση και τους αγώνες των εργαζομένων. Θέλουν να επιβάλλουν  το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας  με τον «αναπτυξιακό νόμο», να καταργήσουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δίνοντας γη και ύδωρ στις μεγάλες επιχειρήσεις. Προωθούν την αντιδραστική παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων και καταργούν το δικαίωμα αυτών να προκηρύσσουν απεργία. Καταργούν τις Γενικές Συνελεύσεις, παραδίδουν τα σωματεία στο κράτος και την εργοδοσία. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά δικαιώματα.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΜΕΝΕΙ!!
  Η «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται και η νέα κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες μας. Οι τσακισμένοι μισθοί, το καθεστώς της αδιοριστίας που κρατά ομήρους πάνω από 35.000 συναδέλφους, οι χιλιάδες χαμένες ώρες σε όλη τη χώρα, τα κλειστά Ολοήμερα, οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή, τα κενά σε συναδέλφους ειδικοτήτων, η απαράδεκτη κατάσταση με τις κτιριακές υποδομές (ειδικά στην Προσχολική Αγωγή), η εικόνα του 67χρονου εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη, μπορεί να παρουσιάζεται ως μία «κανονική» κατάσταση για την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και την κυβέρνηση, για μας όμως είναι μια  ζοφερή πραγματικότητα που πρέπει να ανατραπεί για το καλό το δικό μας, των μαθητών μας, όλης της κοινωνίας μας.
  Κανονικότητα γι΄ αυτούς είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Μόριας, της Σάμου και αλλού, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η καμένη μητέρα και τα πνιγμένα παιδιά, οι έφοδοι της αστυνομίας στα προσφυγόπουλα. Κανονικότητα για εμάς είναι οι πρόσφυγες να ζουν σε ασφαλή και κατάλληλα κτίρια, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη, σίτιση και η ανεμπόδιστη συμμετοχή των παιδιών στην εκπαίδευση, με όλα τα κατάλληλα μέτρα στήριξης, με δυνατότητα να μετακινηθούν ελεύθερα στις χώρες προορισμού τους.
  Ο ίδιος ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί επιτάσσει να σταθούμε απέναντι στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην περιοχή και τη γενίκευση της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς.  Έχουμε πείρα από τη δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή: χιλιάδες τα θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά, προσφυγιά, διαλυμένες οικογένειες.

  Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιταχύνει την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής που έχει συνομολογήσει με το ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Εφαρμόζει το νόμο για τη Δίχρονη  Προσχολική Αγωγή χωρίς δαπάνη για το κράτος, εξαιρώντας και νέους Δήμους, στηρίζει το νόμο 4589/19 -  προσοντολόγιο, εφαρμόζει το νόμο Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο που μετατρέπει το σχολείο σε φροντιστήριο, ετοιμάζει φροντιστήρια από το Δημοτικό, διατηρεί σε ισχύ όλες τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που κουτσουρεύουν τα μορφωτικά δικαιώματα (π.χ. Ολοήμερο Φίλη, περικοπές ωρών σε αντικείμενα κ.ά.). Συνεχίζει την πολιτική της αδιοριστίας, παραπέμποντας το ζήτημα των διορισμών στην γενική αγωγή στο απώτερο μέλλον. Ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης προχωρώντας το επόμενο χρονικό διάστημα την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση! Προετοιμάζει το έδαφος για την παραπέρα προώθηση της κατηγοριοποίησης των σχολείων!
Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους χιλιάδες αναπληρωτές.
Έχουμε πλούσια πείρα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του Γαβρόγλου, που πετάει στα σκουπίδια την προϋπηρεσία και μας σπρώχνει στο ακριβοπληρωμένο κυνήγι «τίτλων». Οι δυνάμεις της ΑΣΕ μπήκαμε μπροστά μέσα στα σωματεία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οργάνωση και τον συντονισμό του αγώνα. Πρωτοστατήσαμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, στις μεγάλες συγκεντρώσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια και στη Χαλκίδα. Δε λυγίσαμε ούτε μπροστά στη βίαιη καταστολή της κυβέρνησης με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Είμαστε η μοναδική δύναμη στο κίνημα που από την πρώτη στιγμή βάλαμε το αίτημα-σύνθημα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (πάνω απο 35.000), διαφυλάττοντας έτσι την ενότητα, κόντρα στις λογικές ομάδων που διασπούν το κίνημα και καλλιεργούν ατομικιστικές λογικές. Με τους αγώνες μας αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις π.χ. άδεια ανατροφής τέκνου, επέκταση της αναρρωτικής άδειας. Είναι καθοριστική η στήριξη από τους αναπληρωτές των ψηφοδελτίων της ΑΣΕ ώστε στα σωματεία να μπουν στο επίκεντρο της πάλης οι πραγματικές μας ανάγκες.
Οι πολιτικές των κυβερνήσεων οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της παιδείας, με την υποχρηματοδότηση και την αυτονομία της σχολικής μονάδας, εγκαθιδρύουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στον κλάδο και χτυπούν τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Σε αυτή τη γραμμή κινείται η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που παρά τις όποιες διακηρυχτικές κορώνες βγάζει, υπονομεύει την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Ακόμη και στην οργάνωση του αγώνα για μόνιμους διορισμούς τροχοπέδη είναι η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ) που ακόμη και στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας δεν υπήρξε σαν θέμα συζήτησης η αδιοριστία και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ - ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ που εκπροσώπησαν το Σύλλογό μας στο Συνέδριο ΔΟΕ κι η πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου μας ΔΗΣΥ - ΔΑΚΕ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ αποτελούν το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας της ΔΟΕ. Γι αυτό:
         Δεν πήραν κανένα μέτρο οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, αφού επί της ουσίας συμφωνούν με αυτήν π.χ. πολεμούν το αίτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών, στηρίζουν με χέρια και με πόδια την αξιολόγηση  κι από κοινού καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει σ' αυτήν την οικονομία και κοινωνία, που η αστική τάξη έχει το πάνω χέρι, σχολείο παιδαγωγικής ελευθερίας, "καλή" αξιολόγηση, δημοκρατική διοίκηση σχολείου κ.ά.

         Οι παρατάξεις αυτές φέρουν ακέραια την ευθύνη για την καλλιέργεια της απεργοσπασίας στον κλάδο, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Πετροβόλησαν αρκετές φορές τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατηγορώντας μας για κοινωνικό αυτισμό, επαναστατική γυμναστική, δογματικές αντιλήψεις και στείρες ιδεοληψίες στην προσπάθεια τους να συσκοτίσουν τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν όλες τις συνέπειες που βιώνουμε από την καπιταλιστική ανάπτυξη και κρίση.

         Βάζουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα των συναδέλφων, γιατί υποστηρίζουν πάντα οτιδήποτε είναι εφικτό για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών και λειτούργησαν μέσα στο συνδικάτο ως αμορτισέρ απορρόφησης των κραδασμών που γεννούσαν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνητικών κομμάτων που στήριζαν καλλιεργώντας πάντα τη λογική του μικρότερου κακού, της αυταπάτης και της καθυστέρησης της σωστής ενημέρωσης και της οργάνωσης των αγώνων που έπρεπε να γίνουν. Έτσι οδήγησαν στην απομαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων και ειδικά τώρα που η απάντηση του κινήματος θα έπρεπε να είναι ανάλογη της επίθεσης που δεχόμαστε.

         Παίζουν θέατρο… Κι   όταν πια  υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή και οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, σπεύδουν να εμπλακούν για να αποπροσανατολίσουν, να στρέψουν αυτή την οργή σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον πραγματικό αντίπαλο, σε λάθος συμπεράσματα για τις αιτίες όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και είτε προτάσσουν συντεχνιακά αιτήματα είτε μικροεξυπηρετήσεις καλλιεργώντας πελατειακές σχέσεις με τους συναδέλφους .

         Μετατρέπουν το σωματείο σε προθάλαμο της Διοίκησης, αναλαμβάνουν να καλλιεργήσουν στους συναδέλφους υποχρεώσεις και καθήκοντα που επιβάλλει η αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ημερίδες και πολυέξοδα συνέδρια με τον επιστημονικό δήθεν μανδύα.

         Χρόνια τώρα έχουν την πλειοψηφία και συμμετέχουν πρώτοι και καλύτεροι ως εκπρόσωποί μας στις Δημοτικές επιτροπές όλων των Δήμων που καλύπτει ο Σύλλογός μας. Εκεί αντί να καταγγέλλουν την υποχρηματοδότηση, την ανυπαρξία ουσιαστικά της συντήρησης και κτισίματος των σχολικών κτηρίων, συνηγορούν υπέρ της συγχώνευσης νηπιαγωγείων, υποβιβασμού λειτουργικότητας σχολείων φορτώνοντας το κόστος συντήρησης των σχολείων μας στους γονείς. Έτσι επιβάλουν το νέο σχολείο της Αγοράς με την αυτόνομη σχολική μονάδα και όλα όσα συνυπέγραψαν στην ΕΕ τα κόμματα που στηρίζουν.
Συνάδελφοι, γνωρίζετε την κατάσταση και τα προβλήματα. Πολλά μπορούν να εξαρτηθούν από εμάς. Ας κάνουμε τον αγώνα δική μας υπόθεση. Στις εκλογές του σωματείου μας να γίνει το βήμα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί.
Στηρίζουμε-ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, ώστε ο συσχετισμός δύναμης να δίνει τη δυνατότητα στο σωματείο μας:
           Να είναι κοντά σε κάθε συνάδελφο, μπροστά στον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Όλοι οι συνάδελφοι να το νιώθουν δικό τους.
           Να παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και να μη γίνεται εργαλείο για την εκάστοτε κυβερνητική εναλλαγή.
           Να είναι χειραφετημένο από το κράτος και τους μηχανισμούς του, να μην υποτάσσει τις αγωνιστικές του διεκδικήσεις στο υπάρχον αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και στις «υπηρεσιακές ανάγκες» που προκύπτουν από αυτό.
           Να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, για τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.
           Να συντονίζεται και να αναπτύσσει κοινή δράση με τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις γονέων, αναδεικνύοντας ότι η Παιδεία είναι ζήτημα όλου του λαού και δεν αφορά μόνο τον κλάδο.
           Να στέκεται απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την Παιδεία, αποκαλύπτοντας τον χαρακτήρα των αναδιαρθρώσεων, αντιπαλεύοντας τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου.
Στον αγώνα αυτό οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.
Οι εργαζόμενοι δε δοκίμασαν ακόμα τη δύναμη τους!
Μεγάλοι και δυνατοί θα μοιάζουν όσο είμαστε γονατισμένοι!
Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Μαζί με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ, δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.
ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ
1.         Γαλανού  Άννα
2.         Κασίμη   Ευγενία (Τζένη)
3.         Κωνσταντινίδου   Στεφανία
4.         Μαζαράκης   Ανέστης
5.         Μαμούχα - Γεραλή    Κατερίνα
6.         Μαντά   Κωνσταντίνα
7.         Mαυρέλος Κώστας
8.         Μαυροκεφαλίδου Μαρία
9.         Μπάκουλη  Χρυσάνθη
10.       Παππάς   Θανάσης
11.       Σιδηρόπουλος   Αντώνης
12.       Σουλάνδρου Δέσποινα
13.       Στάμου  Αντώνης
14.       Τσόγκα   Ελένη
15.       Τσουκαλά   Ιωάννα
16.       Φαρακλιώτης  Γιώργος