Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα

Υλικά Συνταγής:
400 γραμ. φαρφάλε (φιογκάκια)
6 ντομάτες ώριμες

200 γραμ. φέτα κομμένη σε κύβους
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κάππαρη ή καππαρόφυλλα
1/2 ματσάκι γλιστρίδα
2 κ.σ. χυμός φρέσκιας ντομάτας
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλάτι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την πιο νόστιμη ελληνική μακαρονοσαλάτα, βράζοντας τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να φύγει το άμυλο και να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε καρέ (κρατάμε 2 κ.σ. χυμό φρέσκιας ντομάτας). Σε βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, την κάππαρη και τη γλιστρίδα (φύλλο φύλλο).
Σε μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη μακαρονοσαλάτα.

argiro.gr