MY KTEO

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Χαλκίδα: Εικόνες αγάπης και προσφοράς στην εκδήλωση - γιορτή για τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό


Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά θηλάζουσες μανούλες από την πόλη της Χαλκίδας συμμετείχαν την Κυριακή το πρωί στη εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, που πραγματοποιήθηκε από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.
Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι, φίλοι και λοιποί συγγενείς συγκεντρώθηκαν στο στο café bar Stavento στην παραλία της Χαλκίδας. Το ραντεβού ήταν κλεισμένο για τις 12 το μεσημέρι, οπότε και έγινε η καταγραφή για να καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που έγινε την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… Τρυφερότητα και αγάπη… Ο θηλασμός έξαλλου είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει η μητέρα στο παιδί της… αλλά και στον ίδιο της τον εαυτό και οι χαλκιδέες μανούλες, που συμμετείχαν στην δράση, το προσέφεραν απλόχερα στα παιδιά τους, δείχνοντας έτσι το δρόμο και σε άλλες που ίσως έχουν κάποιους ενδοιασμούς.

Στις εκδηλώσεις - γιορτές για τον μητρικό θηλασμό σε Χαλκίδα, Κάρυστο και Λίμνη στις 12 ακριβώς θήλασαν 85 ευβοιώτισσες. Θήλασαν μωρά από 37 ημερών ως παιδιά 6 χρονών. Θήλασαν μητέρες που είναι έγκυες, καθώς και μητέρες που θηλάζουν παιδιά διαφορετικών ηλικιών, ενώ συνολικά 105 μητέρες και μέλλουσες μητέρες καταγράφηκαν στις εκδηλώσεις του Δικτύου στην Εύβοια.

Τέλος, στον χώρο της εκδήλωσης στην Χαλκίδα πραγματοποιήθηκαν και δράσεις απασχόλησης των μικρών παιδιών, όπως θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική και zuba kids, ενώ μοιράστηκε και ενημερωτικό υλικό. Παράλληλα στο σημείο υπήρχαν και εθελοντές του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας για όσους θα ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών ή να ενημερωθούν για τις δράσεις του Συλλόγου.