MY KTEO

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Μαθητές και Καθηγητές του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS επισκέφθηκαν την Πολιτιστική Δραστηριότητα Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας



Μαθητές και Καθηγητές του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS επισκέφθηκαν την Πολιτιστική Δραστηριότητα Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 στα πλαίσια της γνωριμίας των μαθητών με τα ελληνικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Ιωαννίδου και την κα Πίσχινα εκπροσωπεί τη χώρα μας στο πρόγραμμα, ενώ μαθητές του φιλοξενούν αυτή τη βδομάδα μαθητές απο ευρωπαϊκές χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Γερμανία κ.α.
Με ένα θερμό καλοσώρισμα ο προϊστάμενος του ναού Αγίας Μαρίνας χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και στη σύντομη ομιλία του συνεχάρει τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που είχαν να επισκεφθούν έναν ορθόδοξο ναό.
Έπειτα, χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη του Ναού κ. Γεώργιο Αντωνίου, έψαλλαν ύμνους και το απολυτίκιο της Αγ. Μαρίνας, ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το ύφος και το μέλος της Βυζαντινής Υμνολογίας.
Στη συνέχεια, ο δάσκαλος Αγιογραφίας του ναού κ. Τηλέμαχος Παναγιωτίδης αναφέρθηκε στις αγιογραφικές μεθόδους, εξήγησε την κατάταξη των αγιογραφιών μέσα σε έναν ορθόδοξο ναό και παρουσίασε τα στάδια αγιογράφισης φορητών εικόνων του εργαστηρίου αγιογραφίας.
Έπειτα, οι επισκέπτες μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του ναού και το λόγο πήρε η χοροδιδάσκαλος κα Ελισάβετ Γιασεμάκη, η οποία δίδαξε στους μαθητές τρείς παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.