MY KTEO

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

1η Συνεδρίαση Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης - Tι αποφασίστηκε

Στην πρώτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπ/σης τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της διακοπής τηλεφωνικής σύνδεσης των σχολικών μονάδων που τελούν υπό αναστολή λειτουργίας ή έχουν κλείσει (3ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου, Νηπιαγωγείο Βέλους, Δημοτικό
Σχολείο Αργυρού, Δημοτικό Σχολείο Κοσκίνων και Δημοτικό Σχολείο Τραχηλίου).Δυστυχώς, από το 2011 η Σχολική Επιτροπή χρωστά στον ΟΤΕ 130000€. Προτάθηκε και συζητήθηκε να μπει σύζευξη στα σχολεία αφού εξεταστεί η δυνατότητα και το κόστος.
1)Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί απευθείας ανάθεση για προμήθεια πετρελαίου στις σχολικές μονάδες ως τις 31-12-2019 και με το νέο χρόνο θα τρέξει διαγωνισμός. Πιο συγκεκριμένα, για τη Δημοτική Ενότητα Κύμης(Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Κύμης, Νηπιαγωγείο Ανδρονιάνων, Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου και Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Βιτάλων) θα μπουν περίπου 8000λίτρα πετρέλαιο εκ των οποίων 5000λίτρα θα προμηθεύσει ο κ. Μαστρογιάννης Σταμάτης και 3000λίτρα ο κ. Μοναχός.
2)Για τον προγραμματισμό προμήθειας πετρελαίου για το 2020 θα διενεργηθεί διαγωνισμός. Οι ανάγκες για πετρέλαιο είναι:
Δ.Ε. Ταμυναίων: 19500 λίτρα
Δ.Ε. Δυστίων: 14000 λίτρα
Δ.Ε. Αυλώνος: 18000 λίτρα
Δ.Ε. Κύμης: 14000 λίτρα
Δ.Ε. Κονιστρών: 7000 λίτρα
3)Πρόσληψη σχολικών τροχονόμων στο ( ένας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, δύο στο 1ο+2ο Δημοτικά Σχολεία και 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Κύμης, ένας στο Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών και ένας στο Δημοτικό Σχολείο Αυλωναρίου (176€/μήνα). Ακόμη επεσήμανε γονέας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλιβερίου ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά το σχόλασμα με τη σήμανση που την παραβλέπουν ορισμένοι και ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος και πρότεινε να γίνει διάβαση ή να βρεθεί κάποια άλλη λύση.
4)Ανανέωση συμβάσεων σχολικών καθαριστριών (από την 1η Σεπτέμβρη κρατούν καθαρά τα σχολεία μας και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί κανένα μηνιάτικο, δε φτάνει που κάνουν όλη τη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά στα σχολεία, δε φτάνει που παίρνουν τρεις κι εξήντα, παραμένουν και απλήρωτες. Κατόπιν επικοινωνίας μας με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ από όπου και πληρώνονται, ενημερωθήκαμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πληρωθούν στις 13 Δεκέμβρη γιατί πρέπει πρώτα να εγκριιθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και να αποσταλούν και σωστά και έγκαιρα όλα τα στοιχεία τους από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου).
5)Ορισμός δικηγόρου (του κ. Ξύγγη , 40€/παράσταση σε δικαστήριο)για δυο περιπτώσεις προφορικών αναθέσεων (συντήρηση τουαλετών Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου τον Απρίλιο του 2014 που κόστισε 6500 € και ο επαγγελματίας που του ανατέθηκε διεκδικεί να του πληρώσουν τα τιμολόγια που δεν έχει πληρωθεί και ενας άλλος επαγγελματίας στις Κονίστρες διεκδικεί να του πληρώσουν δύο απλήρωτα τιμολόγια: 854€ το ένα και 1094€ το άλλο).
6)Ανάθεση των οικονομικών της Σχολικής Επιτροπής σε λογίστρια (80€ /μήνα, 960€/χρόνο).
7)Να ζητηθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στον προϋπολογισμό του 2020 για πληρωμή οφειλών σχετικά με εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου(40000€).
8)Ανάληψη 3000€ για κάθε σχολική μονάδα του Δήμου μας που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών (1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Αλιβερίου και 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Κύμης) για εξοπλισμό των βιβλιοθηκών τους με βιβλία.
9)Εξουσιοδότηση του κ. Σαμαρά, Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής για να διεκπεραιώνει όλες τις οικονομικές διαδικασίες της Σχολικής Επιτροπής.