MY KTEO

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Στις 17 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η εφαρμογή


Εκτίμηση για το πότε θα ανοίξει η σχετική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα έκανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Μεταξύ άλλων μέσα από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στο
περιορισμένο ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, τονίζοντας ότι, θα ήταν «ευτυχής να μοιράζω λεφτά, αυτά όμως δεν υπάρχουν».
 «Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», τόνισε και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην προηγούμενη κυβέρνηση που «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες», επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι, «ισχύει η διατήρηση της λεγόμενης 13η σύνταξης» και αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εμπροσθοβαρή χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔΕΗ με την καταβολή 200 εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα.

«Η εφαρμογή για το μέρισμα πρέπει να ανοίξει 17 Δεκεμβρίου»
Σχετικά με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban, και εκτίμησε ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους πριν από τις 31 του μήνα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/oikonomia/koinoniko-merisma-17-dekembrioy-anoixei-efarmogi