MY KTEO

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

34 δημιουργοί από τη Μακεδονία, την Κύπρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια



Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7 μ. μ. στη Συνεδριακή Αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ (Παλιό Δημαρχείο, Αβάντων 50) ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας ""Το Αλωνάκι" σε συνεργασία με την διαδικτυακή ομάδα «Ποίηση στις Ράγες… η ποίηση ταξιδεύει» διοργάνωσε
και παρουσίασε το  2ο Ποιητικό αντάμωμα, στο οποίο σύμπλευσαν ποιητικά 34 δημιουργοί από τη Μακεδονία, την Κύπρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Η πρόσκληση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν της Βορειοευβοιώτισσας συγγραφέως Κικής Κωνσταντίνου, η οποία μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης ήρθε σε επαφή με την δημιουργό της κίνησης «Ποίηση στις Ράγες… η ποίηση ταξιδεύει» την λογοτέχνιδα κα Μαρία Ποπκιώση από τα Γιαννιτσά.

Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιλάμβανε ποίηση από τους δημιουργούς τους και μουσικές πνοές.

Εφετινοί – φθινοπωριάτικοι – προορισμοί της «Ποίησης στις Ράγες…η ποίηση ταξιδεύει…» επιλέχτηκαν και ορίστηκαν η Κωνσταντινούπολη και η Χαλκίδα, στην οποία  κατέληξαν ποιητές από 25 γωνιές της. Οι ποιητές διανυκτέρευσαν στην Χαλκίδα, επισκέφτηκαν το Μουσείο Σκαρίμπα, χάρισαν βιβλία τους και εν συνεχεία παρευρέθηκαν στη Συνεδριακή Αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ (επί της οδού Αβάντων 50, Παλαιού Δημαρχείου) για να διαβάσουν ποίησή τους υπό το μουσικό πλαισίωμα του Τραγουδοποιού – Ποιητή, κου Γιώργου Ρούσσου.

Τον συντονισμό της όλης δράσεως (που ξεκίνησε με επίσκεψη-ξενάγηση των προσκεκλημένων δημιουργών στο Μουσείο-Αρχείο Γιάννη Σκαρίμπα) την είχε ο Πρόεδρος των Φίλων Γ. Σκαρίμπα Κώστας Μπαϊρακτάρης.

Ευχαριστήριο σημείωμα της Κικής Κωνσταντίνου
Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στο "ΑΛΩΝΑΚΙ" Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας και πιο συγκεκριμένα στον Πρόεδρο του συλλόγου κύριο Δημήτρης Λιανοστάθης (Lianostathis Dimitris), στον Αντιπρόεδρο Ταξιάρχης Κοκονός και την γραμματέα Σκολίδη Φωτεινή που πάντα πλάι μας - αρωγοί- σε κάθε πολιτιστική δράση της πόλης μας.

Ακόμη, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αξιαγάπητο κύριο Κώστα Μπαϊρακτάρη, εκπαιδευτικό και πρόεδρο του συλλόγου "Οι Φίλοι του Γιάννη Σκαρίμπα" που δέχτηκε να επιμεληθεί και να αναλάβει τον συντονισμό της δράσης.

Ιδιαίτερη αναφορά στον εξαιρετικό Τραγουδοποιό – Ποιητή κύριο Γιώργο Ρούσσο για το μουσικό πλαισίωμα που μας πρόσφερε.

Επίσης, ένα θερμό ευχαριστώ στον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωσή μας και με ευλάβεια θα έλεγα, άφησαν τους στίχους των δημιουργών να αγγίξουν την ψυχή τους!

Για το τέλος, κράτησα τις πιο θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους δημιουργούς που βρέθηκαν κοντά μας και μια ειδική αναφορά και ευχαριστία, στην λογοτέχνιδα Μαρία Ποπκιώση που ξεκίνησε και άνθισε θα έλεγα αυτό το πολυταξιδεμένο πια, ποιητικό κίνημα.
Εις το επανιδείν!

Μετά τιμής,
Κική Κωνσταντίνου