MY KTEO

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κοινή δήλωση συμπόρευσης στο 37ο τακτικό συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Σε μια δύσκολη περίοδο που το Συνδικαλιστικό Κίνημα οφείλει να επαναπροσδιοριστεί τόσο απέναντι στους εργαζόμενους που αμφισβητούν την αξιοπιστία του και την δυνατότητα παρέμβασής του, όσο και απέναντι στην νεοφιλελεύθερη φυσιογνωμία της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Είναι επιτακτικό και αναγκαίο κάτι να αλλάξει!!!
Το Συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να ξαναθέσει στο επίκεντρο της δράσης του, τον πραγματικό αγωνιστή της καθημερινότητας, τον απλό εργαζόμενο.
Με ξεκάθαρη πολιτική άποψη μακριά από την κομματική καθοδήγηση που θέτει άλλες προτεραιότητες, με θάρρος και τόλμη οφείλουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους, να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά, τον συνδικαλιστικό «λήθαργο» που απογοητεύει τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων που προσδοκά την ελπίδα.
Σε αυτήν την κατεύθυνση αρνούμαστε να αρκεστούμε σε ασφαλή και γνώριμα «συνδικαλιστικά μονοπάτια»  που οδηγούν μοιραία σε αδιέξοδο.
Γνωρίζουμε ότι αυτό που διαβαίνουμε σήμερα είναι ένα μονοπάτι, ένα μονοπάτι αξιοπρέπειας και ταξικού προσανατολισμού, που προσδοκούμε (και είμαστε αποφασισμένοι) να το μετατρέψουμε σε λεωφόρο.
Μια λεωφόρο όπου οι εργαζόμενοι υπερήφανοι θα δώσουν το μήνυμα της εργατικής αντεπίθεσης ,ανατρέποντας πρώτα και κύρια τους συσχετισμούς και τις καθεστωτικές δυνάμεις, που έχουν οδηγήσει την Συνομοσπονδία (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) στον μαρασμό και στον εκφυλισμό.
Καλούμε το σώμα του 37ου Τακτικού Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και κάθε σύνεδρο προσωπικά να σπάσει τις αλυσίδες του και να συμπορευτεί μαζί μας προκειμένου η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να πάψει να αποτελεί μοχλό εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων και κομματικών σχεδιασμών, ανακτώντας τον ρόλο της ως πολιτικό και συνδικαλιστικό φορέα προώθησης των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας.
Είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο ΔΗΜΟΣΙΟ
ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΓΛΕΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α.
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.