MY KTEO

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Κοινωνικό μέρισμα: Τι θα γίνει με τους συνταξιούχους


Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες 48 ώρες από το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό με «μετρητά και στο χέρι», όπως είχε χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος
Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το βοήθημα αυτό θα λάβουν οι εξής τρεις κατηγορίες δικαιούχων:

Μακροχρόνια ανέργοι

Πολύτεκνες οικογένειες
Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Ταυτόχρονα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιούχων αναζητά η κυβέρνηση με την προσδοκία αυτός να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020.

Το πλάνο που εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας έχει και αυτό τη φιλοσοφία της αναλογικής προσέγγισης, δηλαδή τα ποσά να δίνονται με βάση το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων. Επίσης εξετάζεται η θέσπιση αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πηγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας στους οικονομικά ασθενέστερους.
Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα η κίνηση αυτή δεν συνδέεται με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Πριν μερικές μέρες υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί κοινωνικό μέρισμα μόνο σε αδύναμους πολίτες.