MY KTEO

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή της Πολιτικής Προστασίας



Η συγκρότηση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας συζητήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων.  Προτάθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων με αναπληρωτή
τον Δημήτρη Σέρρα και από τους Δημοτικούς  Συμβούλους, προτάθηκαν ο Βασίλης Γουρνής με αναπληρωτή τον Θεοφάνη Σπανό. Ο Χρήστος Παγώνης πρότεινε τον Θανάση  Τριανταφύλλου με αναπληρωματικό τον Γιώργο Μπαντούνα. Ο Βαγγέλης Σταματούκος τόνισε μεταξύ άλλων, πριν ψηφίσει λευκό ως «Το ζήτημα για μας δεν είναι το ποιοι θα συμμετέχουν στην Επιτροπή.

«Στην ουσία θα πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσει η Επιτροπή αυτή. Καμία φορά η Επιτροπή αυτή δεν ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο ή να γίνει μια ενημέρωση για κάποιο σχεδιασμό και να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε, τι σχεδιάζουμε και πού μπορούμε να παρέμβουμε για να προλάβουμε τις καταστροφές και αυτό θα πρέπει να είναι το κύριο έργο της Επιτροπής».

Επειδή θέλω να είμαι ήσυχος με την συνείδησή μου, αυτοπροτείνομαι από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είπε ο Τάσος Καλαθέρης ενώ η Ελένη Μιντζιφίρη πρότεινε «Όλοι οι Αντιδήμαρχοι των Ενοτήτων θα πρέπει να είναι στην Επιτροπή αυτή. Επιβάλλεται να είναι και οι εκάστοτε πρόεδροι των Σχολικών επιτροπών καθώς θα πρέπει με βάση την πρόληψη να έχουν τον κύριο λόγο».

Εκπρόσωποι του Διοικητή Σχολής Πεζικού ορίστηκαν οι Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Γεώργιος Γεωργοπάλης, Διευθυντής 3ου Επιτελικού Γραφείου της Σχολής Πεζικού και ως αναπληρωματικός ο Ταγματάρχης Πεζικού Δημήτριος Τσάμης, Τμηματάρχης 1ου Τμήματος του 3ου Επιτελικού Γραφείου της Σχολής. Ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας ορίζεται ο Διοικητής αυτού, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνιος Εμμανουηλίδης με αναπληρωτή την Αστυνόμο Α΄ Εύα Χαρπαντίδου. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας ορίστηκε ο Διοικητής Πύραρχος Αντώνιος Μίχας και αναπληρωτής ο Υποδιοικητής Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Ρίννης. Από την Περιφέρεια, ο Γεώργιος Κωστόπουλος, κλάδου ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών αναπληρούμενο από τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Αν’απτυξης Πέτρο Σιμιτζή, κλάδου ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Τέλος, από το Δασαρχείο Χαλκίδας, ορίστηκαν ο Δασάρχης Χαλκίδας Γεώργιος Θαλασσινός, Δασολόγος με αναπληρωτή τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Δασολόγο.