MY KTEO

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Περισσότερο σεξ = περισσότερη ευτυχία;

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι εάν γνωρίζουν ότι κάνουν σεξ πιο συχνά από τους φίλους τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης.
Προηγούμενες μελέτες είχαν αναδείξει ότι τα άτομα είναι πιο χαρούμενα εάν γνωρίζουν ότι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους οικείους τους. Αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες που εξετάζει τη σχετική επίδραση που έχει η σεξουαλική δραστηριότητα ενός ατόμου στην ευτυχία του, όταν συγκρίνεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα των άλλων.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν μόνο ότι τα υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας συνδέονταν με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας. Διαπίστωσαν επίσης, ότι τα άτομα που πίστευαν ότι έκαναν περισσότερο συχνά σεξ, σε σύγκριση με τους οικείους τους, ήταν σε γενικές γραμμές πιο ευτυχισμένοι. Τονίζεται λοιπόν, ότι πέρα από το γενικό αίσθημα ευεξίας που συνδέεται με τη συχνή σεξουαλική δραστηριότητα, υπάρχει και η διάσταση της σύγκρισης με τους άλλους. Με λίγα λόγια το συχνό σεξ μπορεί να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους, αλλά ακόμα περισσότερη ευτυχία τους δίνει το να έχουν σεξουαλικές επαφές πιο συχνά από τους άλλους.

Συνολικά 15.386 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη. Όσοι από αυτούς απάντησαν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα βρέθηκε να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι, σε σύγκριση με αυτούς που δεν έκαναν καθόλου σεξ μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Η ευτυχία βρέθηκε επίσης να συνδέεται με τη συχνότητα με την οποία τα άτομα κάνουν σεξ. Τα άτομα που είχαν σεξουαλική επαφή μια φορά την εβδομάδα ήταν κατά 44% πιο πιθανό να είναι πιο χαρούμενοι, σε σύγκριση με αυτά που δεν ήταν σεξουαλικά δραστήρια, ενώ το ποσοστό ανέβαινε στο 55% για τα άτομα που είχαν σεξουαλική επαφή 2-3 φορές την εβδομάδα.

Πως όμως τα άτομα πληροφορούνται σχετικά με τη συχνότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας των οικείων τους; Οι ερευνητές απαντούν πως πολλές σχετικές πληροφορίες αντλούνται μέσω των φιλικών συζητήσεων και των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι στο βαθμό που τα άτομα που έχουν σεξουαλικές επαφές 2-3 φορές το μήνα πιστεύουν ότι οι οικείοι τους έχουν επαφές κάθε εβδομάδα, είναι κατά 14% λιγότερο πιθανό να δηλώσουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας. Ο συγγραφέας της μελέτης εξηγεί το αποτέλεσμα της μελέτης ως συνέπεια μιας συχνής τάσης των ατόμων να διαμορφώνουν τη σύγκριση με τους οικείους τους με τρόπο τέτοιο, ώστε να αισθάνονται ανεπαρκείς.

Προηγούμενη μελέτη έχει δείξει ότι όσο πιο συχνά τα μεγαλύτερης ηλικίας παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ, τόσο πιο χαρούμενα είναι με τη ζωή τους και με το γάμο τους.
Η υγιής σεξουαλική ζωή από την οποία το άτομο αντλεί ικανοποίηση και χαρά είναι λοιπόν βασικό συστατικό της ευτυχίας του.

govastileto.gr