MY KTEO

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Κακοκαιρία Διδώ: Η εξέλιξή της σε χάρτες, πώς θα επηρεάσει τη χώρα μας


Σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα
Η κακοκαιρία Διδώ χτυπά από το βράδυ της Δευτέρας τη χώρα μας. Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει από τις βραδινές ώρες τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας,
σύμφωνα με τα πρωινά προγνωστικά δεδομένα της Δευτέρας 9/12 που δημοσιεύει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Ασετροσκοπείου Αθηνών.

Κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 - Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία Διδώ θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Την Πέμπτη 12/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και ο καιρός σε αρκετές περιοχές θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες οι οποίοι δείχνουν την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, σύμφωνα με το παγκόσμιο προγνωστικό μοντέλο GFS, καθώς και προγνωστικοί χάρτες βροχών/καταιγίδων, για το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το περιοχικό προγνωστικό μοντέλο BOLAM.
Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.