MY KTEO

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Με λαμπρότητα ετελέσθη η πανήγυρης της Αγίας Βαρβάρας στη Χαλκίδα


Το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου μετέβη στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου

χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από τους Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη-Εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.









Κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας, στην οποία προσήλθαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείον λόγο, αναφερθείς στην αγάπη και την πίστη της Αγίας για τον Ένα και Αληθινό Θεό, τον Οποίο κάθε πιστός μπορεί να γνωρίσει και αγαπήσει μέσα από την ζωντανή και ενσυνείδητη σχέση του με το θεανθρώπινο Σώμα της Αγίας μας Εκκλησίας.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, των Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα και πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι κατέκλυσαν και την Πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα (Γαλ. γ´ 23–29, δ´1-5) και πώς ο Θεός έστειλε τον Υιό του τον ίδιο, που πήρε σάρκα και οστά για να σώσει όλους τους ανθρώπους. Αυτό τον Θεό πρέπει να έχουμε στη ζωή μας και να τηρούμε τον λόγο του, όπως έπραξε και η Αγία Μεγαλομάρτυς Βάρβαρα, στης οποίας το βίο αναφέρθηκε εκτενέστερα.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την φροντίδα του, για την διεκπεραίωση του έργου Αγιογραφήσεως και όλων των υποθέσεων του Ι. Ναού. Επίσης, ευχήθηκε και σε όσους εορτάζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού τη συγκεκριμένη μέρα τιμώνται, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.
Στην Ιερά Πανήγυρη, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, έψαλαν θαυμάσια πολλοί ιεροψάλτες, υπό την διεύθυνση των κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και κ. Κυριάκου Ναούμ.
Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης