MY KTEO

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

To «Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ» για το θάνατο του εργάτη καθαριότητας του Δήμου Χαλκίδας


Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του Δήμου Χαλκιδέων για τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου καθαριότητας που σκοτώθηκε σήμερα εν ώρα εργασίας εκφράζει με ανακοίνωση του, το Δίκτυο Εργαζομένων ΟΤΑ και σημειώνει:

«Πρόκειται για τον εργάτη καθαριότητας, συνοδό απορριμματοφόρου Δήμου Χαλκιδέων που έχασε τη ζωή του στην διάρκεια περισυλλογής απορριμμάτων στον κεντρικό δρόμο της Νέας Αρτάκης, όταν τουριστικό λεωφορείο χτύπησε την πίσω πλευρά απορριμματοφόρου του Δήμου Χαλκιδέων και τον σκότωσε.
Ο συνάδελφος, σήμερα Τρίτη παραμονή πρωτοχρονιάς εργαζόταν για να είναι η πόλη καθαρή. Στις 6.50 το πρωί και ενώ ήταν πάνω στο σκαλοπάτι στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, περιμένοντας την συνάδελφο που εργάζονταν μαζί του να φέρει τον κάδο για να τον αδειάσουν, ξαφνικά και για άγνωστο λόγο διερχόμενο τουριστικό λεωφορείο κτύπησε με φόρα την πίσω αριστερή πλευρά του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, ο 48 χρόνος μόνιμος συνάδελφος, πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Πρόκειται για ένα ακόμα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έρχεται να προστεθεί στους δεκάδες νεκρούς συναδέλφους εργαζόμενους στους Δήμους όλης της χώρας στη διάρκεια της εργασίας».