MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η σύσκεψη φορέων στο Μέγαρο Κότσικα για το Καρναβάλι

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η σύσκεψη φορέων στο Μέγαρο Κότσικα για το Καρναβάλι, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα. Στη σύσκεψη, παρούσα ήταν η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, ο διευθυντής του Οργανισμού Φώτης Γκούνης, ο υπεύθυνος γραφείου
Τύπου Γιάννης Στέρπης. Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Ανδρέας Παπανδρέου, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας Ηλίας Θαλάσσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μιλτιάδης Χέλμης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας Νίκος Αίσωπος, καθώς επίσης, ο Μπάμπης Βραϊμάκης και ο Γιάννης Μαραγκός.
Στην εισήγησή της η Δήμαρχος τόνισε πως έχει διαμορφωθεί το brand name του Θαλασσινού Καρναβαλιού «κι έχουμε σκοπό να το διατηρήσουμε ως θεσμό αλλά με διαφορετική δομή, χωρίς να αναφέρεται σε κάποιο ιστορικό ή μυθολογικό γεγονός.  Τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλλιτεχνικά άρτιο, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αλλά είναι σκανδαλώδες να δαπανούνται τόσο μεγάλα ποσά όταν υπάρχουν τόσες ανάγκες της καθημερινότητας στο Δήμο. Γι’αυτό πρέπει να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο μπορείτε να μας βοηθήσετε και τι οικονομική ενίσχυση μπορεί να μας προσφέρει ο κάθε φορέας». Η Δήμαρχος μάλιστα έκανε γνωστή και την πρόθεσή της να δημιουργηθεί από την επόμενη χρονιά ένας Οργανισμός, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και θα έχει ως μοναδικό αντικείμενο τη διοργάνωση του Θαλασσινού Καρναβαλιού.

Υπέρ του Θαλασσινού Καρναβαλιού δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και μάλιστα ήταν ο μοναδικός από όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη, που είπε πως η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά τη διοργάνωση. Ο κ. Κελαϊδίτης, ιδιαίτερα θετικός στη συνέχιση του θαλασσινού Καρναβαλιού, γιατί έχει οφέλη για την πόλη. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο οποίος και τόνισε πως «Αυτό που έκανε το κλικ ήταν ότι έγινε στη θάλασσα. Συμφωνώ με όσα είπατε, πρέπει να το επικοινωνήσουμε παντού πανελλαδικά αλλά και ανά τον κόσμο».
Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι, ΟΛΝΕ, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εύβοιας, όλοι οι πρόεδροι δήλωσαν ότι το Θαλασσινό Καρναβάλι πρέπει να συνεχιστεί, έστω και με διαφορετική δομή.
Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη, ήταν ιδιαίτερα θετική και πρόθυμη στο να βοηθήσει το Επιμελητήριο  ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας θα  διοργανώσει  τη Λευκή Νύχτα.