MY KTEO

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κατάσταση με τον δρόμο στην παραλία της Κύμης έχει φτάσει στο απροχώρητο


Σήμερα το πρωί σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στον πολύπαθο δρόμο Στομίου - Πλατάνας, στην παραλία της Κύμης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό ενός διερχόμενου αστυνομικού. Είναι σαφές πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ατυχείς συμπτώσεις, αλλά για μία
επείγουσα και επικίνδυνη για την περιοχή κατάσταση.

Μόλις εχθές το βράδυ, στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδας και την εκπομπή «Βήμα για όλους» με τον Γιώργο Σιμόπουλο, ανέφερα το πρόβλημα του οδικού δικτύου στην Πλάτανα, καθώς πρόκειται για τον παραλιακό δρόμο που εξυπηρετεί όλη την περιοχή και καταλήγει στο λιμάνι της Κύμης, όπου υπάρχει και η ακτοπλοϊκή σύνδεση για τη Σκύρο.

“Είναι σαν το γεφύρι της Άρτας, εδώ και τριάντα χρόνια. Μία το φτιάχνουμε, μία πέφτει. Δεν έχουμε καταφέρει τόσα χρόνια να κάνουμε ένα σοβαρό έργο. Όλοι μαζί πρέπει να το διεκδικήσουμε μια γροθιά γιατί αυτό είναι το αυτονόητο. Θέλουμε να έχουμε μαζί μας όλους τους άλλους βουλευτές για να πάρουμε πράγματα για την Εύβοια”.

Δεν υπάρχουν χρωματισμοί σε αυτά τα έργα. Η Περιφέρεια και όλοι οι βουλευτές να πιέσουμε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε αυτό το έργο να γίνει. Και για μένα πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω. Στη σοβαρή αξίωση όλων των Ευβοέων πώς θα χρηματοδοτηθεί όλο το οδικό δίκτυο του νομού μας, όχι μόνο η Πλατάνα που είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα κυρίως λόγω ασφάλειας, με το ατύχημα της κοπέλας πριν λίγα χρόνια που έμεινε ανάπηρη.

Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ανθρώπων. Να μιλάμε το 2020 ότι δεν έχουμε δρόμο, ότι υποχωρεί και πέφτουν οι βράχοι πάνω στα αυτοκίνητα, ενώ υπάρχει ήδη μελέτη;