MY KTEO

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλειόπιτας Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας



Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στο κέντρο Θέαλος στην Ερέτρια πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιατικης Αγιοβασιλειόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνσταντής Κανάρης στην οποίαν συμμετείχαν πολλοί δημότες από την Ερέτρια μεταξύ εκ των οποίων του Δημάρχου

Ερέτριας κ. Ιωάννου Δημητρόπουλου των Αντιδημάρχων κ. Κηρύκου Μπασινά  κ. Παναγιώτας Μπούγα- Μπαραμπούτη  του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ευάγγελου Κούκουζα του Προέδρου του Νομικού Προσώπου Δήμου Ερέτριας κ. ΔημητρίουΤσούμαρη της Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού κ. Παναγιώτας Καντάρη  και της τέως Δημάρχου κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ.




Την ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλειόπιτας ετέλεσαν ο Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας Προϊστάμενος Ι.Ν. Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα ο οποίος και εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο μεταφέροντας τις εόρτιες και πατρικές ευχές του επίσης συμμετείχε  και ο Οικονόμος Χαράλαμπος Ραμαντανάκης Προϊστάμενος Ι.Ν. Παναγίας  Παραβουνιωτίσης Ερέτριας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Κομνός έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε σε όλο το επιτελούμενο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου στην συνέχεια  εκ μερους του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλογου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σέ όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ερέτριας κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο για αμέριστη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον Πολιτιστικό Σύλλογο αλλά και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ερέτριας.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί  τους  οποιους απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος  ο Περιφεριακος Σύμβουλος κ. Ευάγγελλος Κούκουζας η τέως Δημαρχος κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ  η Πρόεδρος της Επιτροπης Πολιτισμου του  Δήμου Ερέτριας κ. Παναγιώτα Καντάρη  στην συνέχεια ακολούθησαν διάφοροι παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου απο τον Χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτριο Ελευθερίου ο οποίος και αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρουσία του στον Πολιτιστικό Σύλλογο  δίνει  μία αξιέπαινη συμβολή  στα μαθήματα των  διάφορων παραδοσιακών χορών και στις περιοδείες του Χορευτικού του Πολιτιστικού Συλλόγου σε πολλά μέρη της Ελλάδος με την παρουσίαση των χορών της παράδοσης μας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.