MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Διατροφικός Χάρτης για τα Τοπικά Προϊόντα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.








Με τίτλο, Διατροφικός Χάρτης για τα Τοπικά Προϊόντα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η πρόσκληση απευθυνόταν σε όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα του αγροδιατροφικού κλάδου. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενίσχυση της γνωσιακής βάσης της διατροφικής αξίας των τοπικών /παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η συγκέντρωση στοιχείων για την ιστορία και την παράδοση των τοπικών προϊόντων ως εργαλείο εκτίμησης και υποστήριξης η υλοποίηση στοχευόμενων προωθητικών ενεργειών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Την συζήτηση άνοιξε ο Τάσος Βελισσαρίου, πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και περιφερειακός σύμβουλος ο οποίος ζήτησε αφού ευχαρίστησε όλες και όλους για την συμμετοχή τους στην ημερίδα, να στηρίξουν και να αναδείξουν την ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ο λόγος δόθηκε και στον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος ευχαρίστησε τους πάντες «που δίνετε δύναμη σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι. Είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι με τα πολύ καλά εργαλεία που παρέχουμε». Στη συνέχεια, η Επίκουρος Καθηγήτρια Ευσταθία Τσάκαλη εισηγήθηκε το θέμα «Προϊόντα φυτικής προέλευσης», στη συνέχεια έγινε παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Προϊόντα ζωικής προέλευσης με εισηγητή τον Λέκτορα Δημήτριο Τυμπή. Ακολούθησε παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της θρεπτικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με εισηγήτρια την Δήμητρα Χούχουλα.