MY KTEO

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής


 Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου με επίκεντρο της εορτής την φερώνυμο Ιερά Μονή στην μαγευτική με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου  τοποθεσία της Κορασίδας στην Αχλαδερή του Δήμου Αλιβερίου - Κύμης.


Έτσι και φέτος με την συμμετοχή πολλών πιστών που συνέρευσαν τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετά της Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τον οποίον πλαισίωσαν ιερείς απο την επαρχία Αλιβερίου και της Κύμης.





Καθώς επίσης παρέστησαν στον εσπερινό
ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Γεώργιος Κοτσαρης  ο Πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας Νεοχωρίου  κ.Κατσίνης
Ο Γενικός Γραμματεας του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων "Το Όραμα" κ. Αναστάσιος Μαρίνος καθώς επίσης  και ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων και Αναγνώστης της Μητροπόλεως κ.Ρετσας Αναστάσιος ο οποίος και διηκόνησε εκ του αναλογίου στην χορεία των ιεροψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον άγοντα την ονομαστική εορτή Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο  ιερείς απο την επαρχία Αλιβερίου και Κύμης και των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομου Γκέγκε καθώς επίσης και πιστών που συνέρευσαν να τιμήσουν την χάρη και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Αντωνίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ όπου και εστιάζοντας τον βίο του Αγίου Αντωνίου αναφέρθηκε στον ζήλο του την αυταπάρνηση των υλικών αγαθών στην ελεημοσύνη στην πάλη με την οποία πάλεψε με τα δαιμόνια τα οποία και εξόντωσε δίχως ενδιασμούς και φόβο έχοντας ως όπλο την πίστη του στον Χριστό και τελειώνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να αξιωθούμε να γίνουμε μιμητές και μαθητές του Αγίου Αντωνίου.

Πρό της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους παρευρισκόμενους εξαιρέτως δε ευχήθηκε στην εορτάζουσα  Καθηγουμένη Αντωνία Μοναχή και στον εορτάζοντα Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο να τους χαριτώνει ο Άγιος Αντώνιος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα μερίμνη της εορταζούσης Ηγουμένης Αντωνίας Μοναχής.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Ρέτσας Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης Ελένη Κωνσταντίνου.