Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Πένες ριγωτές με κρέμα τυριού και ζαμπόν

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Πένες ριγωτές με κρέμα τυριού και ζαμπόν

Υλικά:
500 γρ. πένες ριγωτές
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ( το μισό για την κρέμα)
1 φλ.  γραβιέρα
1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
150 γρ. βούτυρο
120γρ. αλεύρι
1+1/2 λίτρο  γάλα ζεστό
2 κρόκους
αλάτι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για 1'-2'. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα ελαφρά.

Ανακατεύουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.

Βράζουμε τις πένες για 7'. Σουρώνουμε. Σε λαδωμένο βαθύ ταψί ρίχνουμε 2 κουταλιές βαθιές κρέμα. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το ζαμπόν και τα τυριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35΄να ροδίσει όπως το παστίτσιο.


argiro.gr