MY KTEO

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Με καλά νέα επέστρεψε η πρόεδρος από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Με καλά νέα επέστρεψε η πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας στο οποίο βρέθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον ειδικό σύμβουλο του Υπουργού, κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη, τον
Γ.Γ. Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τη Γ.Γ. Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάννα Καλογήρου. Η Πρόεδρος προσκάλεσε και τους τρεις στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου της Εύβοιας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου και τους ζήτησε επίσημα η REGATTA Νήσος Εύβοια 2020 να πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Τα καλά νέα ήρθαν στη συνέχεια, αφού την ενημέρωσαν για τις θετικές εξελίξεις οι οποίες προέκυψαν από το συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στην Χαλκίδα. Η Εύβοια παρόλο που συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική Ελλάδα, θεωρήθηκε ότι οι Ευβοϊκές επιχειρήσεις, ειδικά σε περιοχές με πρόβλημα προσβασιμότητας έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τις υπόλοιπες νησιωτικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να αιτιολογείται η ένταξη του νομού στο σύνολο της νησιωτικής επικράτειας όσον αφορά στην απορρόφηση από το νέο Ταμείο. Το νέο χρηματοδοτικό Ταμείο που θα διαμορφωθεί με την συμμετοχή του Υπουργείου και της Ελληνικής Αναπτυξιακής τράπεζας (πρώην ΕΤΕΑΝ) και στο οποίο η Εύβοια θα είναι μέσα. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν και επίσημα στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου.