MY KTEO

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ο Γ.Γ Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Χαλκίδα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή και της συνεργάτιδάς του  Παναγιώτας Πανουργιά, η οποία κατάγεται από την Χαλκίδα. Ο Γενικός Γραμματέας προσήλθε στα γραφεία του
Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας και συνομίλησε αναλυτικά με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι του ανέπτυξαν τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο και τα Δικαστήρια του Νομού μας. Όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, η επίσκεψη του δεν είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική με σκοπό, την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα.
Υπ΄όψη του Γενικού Γραμματέα, τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που αφορούν την κτιριακή εγκατάσταση του Εφετείου Ευβοίας, την έλλειψη δικαστικών υπαλλήλων στο Ειρηνοδικείο Ιστιαίας, τα προβλήματα στην λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Χαλκίδας, η ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κύμης, η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων του Προέδρου Εφετών και του Εισαγγελέα Εφετών του Εφετείου Ευβοίας, η ανάγκη πλήρωσης των κενών των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας κ.λ.π.
Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση, παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας με τους Προϊσταμένους του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών, του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και την Προϊσταμένη του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας, οι οποίοι εξέθεσαν επίσης τα ζητήματα που απασχολούν τις δικαστικές υπηρεσίες.
Ο Γενικός Γραμματέας, αφού άκουσε τα ζητήματα, δεσμεύθηκε για την εξεύρεση λύσης σε όσα από αυτά άπτονται της αρμοδιότητάς του.