MY KTEO

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κοινότητα Χαλκίδας: Άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος με τα σχέδια που κατατίθενται



Έκανε την έκπληξη στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινότητας Χαλκίδας ο Πρόεδρος Θεόδωρος Γιαννούκος. «Τα πήρε στο κρανίο», αλλά όχι με κάποιους από τους συμβούλους, όπως πολλοί θα περίμεναν.
Αυτή την φορά υπαίτιοι ήταν οι επαγγελματίες και τα δικαιολογητικά που καταθέτουν στην υπηρεσία για να τους παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος. Με δεκαοκτώ από τα σαράντα θέματα της συνεδρίασης να αφορούν σε αιτήσεις για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, ο Πρόεδρος δεν μπορούσε παρά να επισημάνει τα κακώς κείμενα, τα κακώς σχέδια στην προκειμένη περίπτωση, και να προτείνει τα περισσότερα να αναβληθούν για την επόμενη συνεδρίαση, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επανέλθουν. Πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή από τους συμβούλους σε όλες τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννούκος δήλωσε αδυναμία να δεχτεί τα σχέδια που κατατέθηκαν, αφού είτε δεν είχαν υπογραφή και σφραγίδα μηχανικού, είτε ήταν ελλιπή στοιχείων, είτε είχαν μουντζούρες αντί υπογραφών.  Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα που χρειάστηκε «την βοήθεια του κοινού» για να καταφέρει να βγάλει άκρη. Η σύμβουλος Μαρία Βαρτζή, ως πολιτικός μηχανικός, ήταν εκείνη που προσπάθησε να κατατοπίσει τον Πρόεδρο.

Μάλιστα ο Πρόεδρος έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα αυτό πριν την συνεδρίαση, έφερε προς συζήτηση εκτός ημερησία διάταξης το όλο πρόβλημα και πρότεινε από εδώ και στο εξής τα δικαιολογητικά που φτάνουν στην Κοινότητα να είναι πρόσφατα επικυρωμένα και σφραγισμένα από τους αρμόδιους φορείς. Πάνω σε αυτό το θέμα ο σύμβουλος Πάνος Αγιαννίτης υπογράμμισε την αναρχία που παρατηρείται στους κοινόχρηστους χώρους με τους επαγγελματίες να βγάζουν στα πεζοδρόμια ότι ο καθένας θέλει. «Δεν μ’ αρέσει να ζω σε αυτή την πόλη» είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το μήκος κύματος ήταν το σύνολο των τοποθετήσεων των συμβούλων.

Επίσης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι σύμβουλοι της Κοινότητας αποφάσισαν ομόφωνα την μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης από την οδό Αποστόλη στην οδό Γιαννίτση. Το μέτρο θα ισχύσει από τον Μάρτιο, οπότε και συμπληρώνεται ένα έτος από την τελευταία μετακίνηση. Ενώ έγινε αναφορά και σε μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές της Χαλκίδας με το συμβούλιο της Κοινότητας να δεσμεύεται ότι θα δρομολογηθούν τα περισσότερα εξ αυτών.

Εδώ να τονιστεί ότι το «παρών» στην συνεδρίαση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Γιάννης Νέζης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Μιχάλης Κεράτσας και Γιώργος Μπαντούνας, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Εργαζομένων στον Δήμο Χαλκιδέων, Χάρης Καραμάντουλας. Λίγο πριν την λήξη της συνεδρίασης προσήλθε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, αφού αμέσως μετά τη συζήτηση των θεμάτων ακολούθησε η κοπή της πίτας.