MY KTEO

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Αποζημίωση από τράπεζα σε ηλικιωμένη - Της έστειλαν κάρτα με ταχυδρομείο και την έκλεψαν επιτήδειοι

Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας οι υπάλληλοι της Τράπεζας δεν τήρησαν την υποχρέωση για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών, με αποτέλεσμα η 76χρονη να πέσει θύμα επιτηδείων, που "σήκωσαν" χρήματα από τον λογαριασμό της.

Αποζημίωση ύψους περίπου 2.000 ευρώ καλείται να καταβάλει τράπεζα σε ηλικιωμένη, καθώς η πρώτη απέστειλε την κάρτα αναλήψεων με ταχυδρομείο, με αποτέλεσμα να πέσει σε χέρια επιτήδειων.

Το Ειρηνοδικείο Αθήνας με την υπ΄αριθμ. 3446/2019 απόφασή του, έκρινε ότι οι Τράπεζες οφείλουν να αποστέλλουν τις πιστωτικής κάρτας και το PIN μόνο με συστημένη επιστολή και όχι με απλό ταχυδρομείο, επισημαίνοντας ότι «οι Τράπεζες οφείλουν να λαμβάνουν κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών τους με τους καταθέτες, μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωσή τους για αποστολή των επίμαχων στοιχείων μόνο με συστημένη επιστολή».

Οι υπάλληλοι της Τράπεζας, σύμφωνα με την απόφαση, δεν τήρησαν την υποχρέωση για προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών και δεν ανταποκρίθηκε στην ευλόγως προσδοκώμενη ασφάλεια που επιβάλουν οι κανόνες που απορρέουν από τη συμβατική της σχέση με την 76χρονη και την νομοθεσία, με αποτέλεσμα επιτήδειοι να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να «σηκώσουν» διάφορα χρηματικά ποσά.

Έτσι, το τραπεζικό ίδρυμα καλείται να καταβάλλει το ποσό που χάθηκε από τον τραπεζικό της λογαριασμό, ύψους 1.998 ευρώ, καθώς και το ποσό των 200 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη. Να σημειωθεί ότι στην αγωγή της η συνταξιούχος ζήτησε να της καταβάλλει η Τράπεζα το ποσό των 1.998 ευρώ και το ποσό των 3.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.


News247.gr