MY KTEO

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Αλλάζει ο καιρός, η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου


Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Όπως σημειώνει στην πρόβλεψή του, κυρίως η Κρήτη φαίνεται να δέχεται και πάλι μεγάλα ύψη βροχής.

«Θέλει προσοχή γενικά η κατάσταση στο νησί από την Τετάρτη τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή. Οι βροχοπτώσεις θα έχουν και διάρκεια και κατά διαστήματα θα είναι αρκετά έντονες», σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη, τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά και τα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια πελάγη 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, αναμένονται στα κεντρικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία τοπικά 7 και στα νότια πελάγη έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Η ΕΜΥ εξέδωσε τη Δευτέρα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Ειδικότερα, κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15-01-2020) στη νότια νησιωτική χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Την Τετάρτη (15-01-2020)

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

β. Θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 8 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

2. Την Πέμπτη (16-01-2020) και την Παρασκευή (17-01-2020)

α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα την Πέμπτη (16-01-2020) στις Κυκλάδες, την Κρήτη, και τα Δωδεκάνησα.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (17-01-2020) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

β. Θυελλώδεις άνεμοι με ένταση 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ θα πνέουν την Πέμπτη (16-01-2020) στο νότιο Αιγαίο.