MY KTEO

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Εγκυμοσύνη και sex: Πώς θα κρατήσετε το πάθος ζωντανό;

H εγκυμοσύνη τις περισσότερες φορές αλλάζει της σεξουαλική διάθεση. Οι ορμόνες μας προκαλούν αλλαγές που ποτέ δεν περίμενες! Οι αλλαγές αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πικάντικο απογευματινό ραντεβού, ή … θα σε οδηγήσουν να βιώσεις αναστάτωση, κλάματα και δυσκοιλιότητα.

Παρακολουθώντας το σώμα σου να παίρνει ένα νέο, πιο γυναικείο τύπο, ίσως να αισθάνεσαι άβολα. Ενδεχομένως να μην νιώθεις σέξι και αναρωτιέσαι αν οι νέες σου καμπύλες είναι ελκυστικές για τον σύντροφό σου.

Το σεξαπηλ κυκλοφορεί σε πολλά σχέδια και μεγέθη. Αυτό που έχει σημασία είναι πως νιώθεις εσύ για τον εαυτό σου και την σεξουαλικότητά σου. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να θαυμάσεις τις υπέροχες, γυναικείες καμπύλες που έχεις αποκτήσει. Έπειτα συνέχισε και επέτρεψε στον εαυτό σου να αγαπήσει ολόκληρο το νέο σώμα σου. Στην πραγματικότητα, μπορείς να γιορτάσεις την εγκυμοσύνη σου τραβώντας φωτογραφίες, κάνοντας τατουάζ χένας και body painting στην κοιλιά σου, ή απλά φορώντας ρούχα και εσώρουχα που σε κάνουν να αισθάνεσαι σέξι και ανανεωμένη. Όσο περισσότερο διατηρείς την σεξουαλικότητά σου, τόσο πιο εύκολο είναι να συζητήσεις με τον σύντροφό σου τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Από την άλλη, μην σε στενοχωρεί αν νιώθεις ότι η λίμπιντό σου έχει μειωθεί. Είναι πολύ φυσιολογικό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βιώσεις την αγάπη και την επικοινωνία με τον σύντροφό σου, ώστε να παραμείνετε σωματικά και συναισθηματικά ενωμένοι, πράγμα που είναι απαραίτητο για την υγεία της σχέσης σας και καθοριστικό για την οικογένεια σας. Σκέψου απλά ότι λίγη δημιουργικότητα στο κρεβάτι μπορεί να σας οδηγήσει σε νέους τρόπους να απολαύσετε το σεξ.

Η ορμόνη που απελευθερώνεται κατά την διάρκεια του έρωτα είναι η ωκυτοκίνη, η ορμόνη της αγάπης και της εγγύτητας. Επίσης, για να νιώσεις πιο άνετα πρέπει να γνωρίζεις ότι το έμβρυο δεν αγχώνεται από την συνουσία, αντίθετα επωφελείται από την ροή ωκυτοκίνης. Προχώρα! Κράτησε ζωντανό το πάθος!

1. Ραντεβού για σεξ – Προγραμμάτισε μια σέξι στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, που έχεις και τη μεγαλύτερη ενέργεια. Ίσως χρειαστεί να σκηνοθετήσεις ραντεβού για γεύματα ή απλά πρωινό σεξ.

2. Συζήτησέ το – Πες στον σύντροφό σου πως αισθάνεσαι και τι ίσως σου άρεσε. Ζήτησέ του να κάνει το ίδιο και αυτός. Μην σε στενοχωρήσει αν δεν επιθυμείτε τα ίδια πράγματα. Αρκεί να είστε ανοιχτοί και να αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν.

3. Ντύσου (ή γδύσου) – Είτε αποφασίσεις να φορέσεις εσώρουχα εγκυμοσύνης ή τα στενά σου ρούχα, ο καλλωπισμός θα σε κάνει να νιώσεις σέξι. Ακόμα κι όταν δεν έχεις κέφι, μέχρι και η διαδικασία του να γίνεις όμορφη θα σου τονώνει τη διάθεση.

4. Γίνε δημιουργική – Το σεξ στην εγκυμοσύνη ίσως χρειάζεται πιο ψαγμένες στάσεις, μια αίσθηση της περιπέτειας και ίσως και μια αίσθηση του χιούμορ! Ίσως ήρθε η ώρα να βγάλεις το αντίτυπο του Κάμα Σούτρα που κρατάς φυλαγμένο στο συρτάρι σου και να δοκιμάσεις όλες αυτές τις στάσεις γιόγκα για εγκύους.

5. Χρήσιμα παιχνίδια – Κάποιες φορές η φύση χρειάζεται μια μικρή βοήθεια. Υπάρχουν διάφορα προϊόντα σχεδιασμένα με για να κάνεις πιο έντονες τις εμπειρίες σου. Τόλμησέ το!

Αφιερώνοντας χρόνο για να απολαύσεις μια ηδονική σχέση με τον σύντροφό σου, σίγουρα οδηγείστε σε μια υγιέστερη σχέση, σε μια υγιέστερη εγκυμοσύνη και σε μια πιο χαρούμενη οικογένεια.


govastileto.gr