MY KTEO

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία έπεσε η αυλαία του 1ου Διήμερου Χορωδιακού Φεστιβάλ



Με μεγάλη επιτυχία έπεσε η αυλαία του 1ου Διήμερου Χορωδιακού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας, το Σαββατοκύριακο 22 & 22 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορωδίες Βραυρωνίας Αρτέμιδος, Αυλωναρίου, Θήβας, Αιγινίου, Ψαχνών, Αρτάκης, Σπάτων και φυσικά η οικοδέσποινα Πολυφωνική Χορωδία Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας, η οποία άνοιξε το φεστιβάλ το Σάββατο 22/2, ενώ αντίστοιχα την Κυριακή 23/2 έκανε το μεγάλο φινάλε του πλούσιου χορωδιακού διημέρου και καταχειροκροτήθηκε. Μεγάλη έκπληξη ήταν η συμμετοχή, στο άνοιγμα της δεύτερης μέρας, της παιδικής/νεανικής Χορωδίας 1936 που, υπό τη διεύθυνση του διοργανωτή του Φεστιβάλ Αναστάση Φριτζέλα, έκλεψε τις εντυπώσεις.
Πλούσια και ποικίλη ήταν η συμμετοχή των χορωδιών, πλούσια και πληθωρική ήταν και η συμμετοχή του κόσμου, αφού και τις δύο ημέρες κατέκλυσε ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου. Την πρώτη μέρα παρών ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ τη δεύτερη μέρα εκπροσωπήθηκε από τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Παν. Αρχμ. π. Νικηφόρο Ευσταθίου. Εκπρόσωπος της Δημάρχου και τις δύο ημέρες υπήρξε η Αντιδήμαρχος κα Τασούλα Ψυχογυιού/Μακαρώνα, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΠΣΕ κ. Αναστάσιος Δημητρίου, υπό την αιγίδα της οποίας ήταν η όλη εκδήλωση. Το παρόν έδωσε και τις δύο ημέρες πλήθος προέδρων και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Χορωδιών που τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ.
Το Διήμερο Φεστιβάλ ήταν το πρώτο που διοργάνωσε η Πολυφωνική Χορωδία Αγίας Μαρίνας Χαλκίδας και εκφράζοντας τις απόψεις κοινού και χορωδιών ο θεσμός θα καθιερωθεί και θα συνεχιστεί.
...