MY KTEO

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας συνεχίζει το ταξίδι του με πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο ΓΕΛ ΧΑΛΚΙΔΑΣ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, την Εύβοια, την Χαλκίδα και τους μαθητές του συνεχίζοντας το ταξίδι του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Drops of Life» και θέμα το νερό, πραγματοποίησε την 5η εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία, στην πόλη Pachino της
Σικελίας από 3 μέχρι 8 Φεβρουαρίου 2020. Στην συγκεκριμένη δραστηριότητα συμμετείχαν οι Καθηγήτριες του Λυκείου Χρυσούλα Ζαλακώστα (συντονίστρια του Προγράμματος), η Ευγενία Μπολανάκη και η Παρασκευή Καραπανάγου μαζί με τους μαθητές Αντώνιο Θωμά, Ιωάννα Σιμιτζή, Έλενα Ντουλελλάρι, Παναγιώτα Ράπτη, Ευαγγελία-Παυλίνα Ρουστέμη.
Στα πλαίσια του Προγράμματος οι μαθητές  και οι καθηγήτριες παρουσίασαν το σχολείο τους και την πόλη τους, τους Ελληνικούς Υδροβιότοπους με την χλωρίδα και πανίδα τους καθώς και τους Κανόνες Διαχείρισης και Συντήρησης των Υδάτινων Πόρων στην πόλη της Χαλκίδας (παρουσιάζοντας την ΔΕΥΑΧ μετά από συνέντευξη που είχαν με τον Κύριο Χαράλαμπο Μανιάτη, Γενικό Διευθυντή)  και συμμετείχαν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες .

 Η ελληνική ομάδα επισκέφθηκε το Vendicari Nature Reserve και την πόλη Noto που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Επίσης επισκέφθηκαν τη Συρακούσα όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Πάπυρου (“MUSEO dei PAPIRI”) όπου έφτιαξαν το δικό τους πάπυρο καθώς και το Νησί της Ορτιγίας (Isola di Ortygia) και την Πηγή της Αρέθουσας (Fonte Arethousa).

Κλείνοντας την επίσκεψη οι μαθητές των έξι Ευρωπαϊκών χωρών του Προγράμματος ανανέωσαν το ραντεβού τους  για τις 30 Μαρτίου στην Πόλη της Χαλκίδας όπου θα ολοκληρωθεί το Πρόγραμμα με ανάλογες δραστηριότητες.