MY KTEO

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου, της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου Σοφίας Βότση

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιε Ζέρβα,
Με την παρούσα επιστολή ζητώ, τόσο ως δημοτική σύμβουλος, όσο και ως πρόεδρος του εμπορικού τμήματος Επιμελητηρίου Εύβοιας, να τεθεί προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η
απαράδεκτη και άκρως προσβλητική συμπεριφορά, του εντεταλμένου συμβούλου πολιτισμού, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κύριου Κωανσταντίνου  Καρτελιά.
  Ο κύριος Καρτελιάς στις 10/02/2020 στις 17:00 δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, την εξής απαράδεκτη ανακοίνωση, την οποία σας παραθέτω αυτούσια:
« Ο ημιμαθής χωρικός που έγινε κακομαθημένος πολίτης...
Αυτό μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω να μιλάνε στο δημοτικό συμβούλιο οι εκπρόσωποι των εμπορικών επαρχιακών συλλόγων... πόσο άρρωστα χλωμή μου φάνηκε μια νύχτα που την γιόρταζαν για λευκή.. και πόσο αντιαισθητικό θέαμα η κοπέλα που κουνιόταν ημίγυμνη πάνω στα τραπέζια για ένα κατοστάρικο (πολλά θα λέω) μετά που κόψαμε την βασιλόπιτα και βγάλαμε το πρώτο κομάτι για τον χριστό.. την Κατάντια μας την είχαμε αφήσει λίγο πιο πέρα στον βουλιαγμένο κλειστό δρόμο και στα έρημα σπίτια.., και χαμογελούσαμε χαρούμενοι μπροστά στα κινητά των τοπικών δημοσιογράφων..
"Θάνατος οι μικροί ασήμαντοι δρόμοι με τα μεγάλα και σπουδαία ονοματά τους " λέει ο Καρυωτάκης..στη Πρέβεζα..
Πρέπει να στολίσουμε το Αλιβέρι και τη Κύμη για το Πάσχα.. θα βάλουμε πλαστικά κόκκινα αυγά στους στήλους και ευχές... και θα δώσει επιχορήγηση ο Δήμος..κι άμα πεις καλήτερα δε θα είναι να ασβεστώναμε αντί τις φτηνές πλαστικούρες.. θα σε κοιτάξουν σαν UFO..,Άι ξαγκίστρωνε που λένε και στο χωριό...»
  Στην παρούσα δημοσίευση, ο κύριος Καρτελιάς όπως και ο ίδιος μπορείτε να διακρίνετε, θίγει ξεκάθαρα,  τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων της περιοχής, αλλά και τα μέλη αυτών.
  Μιλά υποτιμητικά τόσο για τους ίδιους, όσο και για την παρουσία εκπροσώπων τους, στα δημοτικά συμβούλια και για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν, οι οποίες όχι μόνο προσφέρουν χαρά στους πολίτες του δήμου μας, αλλά στηρίζουν και την εμπορική ζωή του τόπου μας. 
  Είναι γνωστό σε όλους μας, πόσο δύσκολα χρόνια διανύει ο εμπορικός μας κόσμος και με πόσο κόπο, αυτοί οι άνθρωποι διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες αποτελούν και την καρδιά της επαγγελματικής ζωής της περιοχής μας.
  Ως εντεταλμένος εκπρόσωπος του δήμου, πιστεύω πως ο κύριος Καρτελιάς, θα πρέπει να είναι αρωγός και υποστηρικτής των προσπαθειών φορέων, όπως οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής, των οποίων τα μέλη σε αντίθεση με τον ίδιο, παράγουν  τις υπηρεσίες τους, όχι μόνο άμισθή, αλλά δαπανώντας και δικά τους χρήματα.
  Αν οι εκδηλώσεις και η παρουσία αυτών των ανθρώπων, δεν συνάδουν με τα προσωπικά του αισθητικά κριτήρια, τα πιστεύω και τις προτιμήσεις του, είναι δικαίωμα του. Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα, να μιλά για αυτούς τους ανθρώπους και τις δράσεις του, με τόσο υποτιμητικό και απαξιωτικό τρόπο.  
  Σε περίπτωση που ο ίδιος, δεν το έχει ακόμα αντιληφθεί, με όσα γράφει δημοσίως, δεν εκπροσωπεί πλέον μονάχα τον εαυτό του, αλλά και τον Δήμο Κύμης Αιβερίου που τον τίμησε με τη θέση που του έδωσε.  Είναι λοιπόν απαράδεκτο, ο εκπρόσωπος Πολιτισμού το δήμου μας, να θίγει και να προσβάλει τοιουτοτρόπως, δημότες και φορείς που προσφέρουν τα μέγιστα από το δικό τους μετερίζι,  για το καλό της περιοχής.
  Ζητούμε από τον κύριο Καρτελιά να ζητήσει άμεσα δημόσια συγνώμη, για αυτή του την δημοσίευση, η οποία αποτελεί όνειδος, για τους εμπορικούς συλλόγους της περιοχής μας.
  Ζητούμε ακόμη, από τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κύριο Αθανάσιο Μπουραντά, να πάρει θέση ως προς τη προσβλητική και απαράδεκτη στάση , του εντεταλμένου συμβούλου πολιτισμού του, ξεκαθαρίζοντας μας αν ενστερνίζεται ή καταδικάζει τα λεγόμενα του.
Μετά τιμής
Σοφία Κόλλια  Βότση
Πρόεδρος Εμπορικού τμήματος Επιμελητηρίου Εύβοιας
Πρόεδρος Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου