MY KTEO

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Γιώργος Μαρίνος: «Να καταδικάσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας»


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια της Πέμπτης για να καταδικάσουμε το νομοσχέδιο - έκτρωμα και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του
νέου αντασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άκρως επικίνδυνο», το οποίο προκαλεί οργή όπως έδειξε η πρόσφατη απεργία και σημείωσε πως οι εργαζόμενοι με κινητοποιήσεις είχαν καταδικάσει επί ΣΥΡΙΖΑ το ν. Κατρούγκαλου που στον ίδιο δρόμο συνεχίζει και η ΝΔ. Υπενθύμισε ότι με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν στα 67 έτη τα όρια συνταξιοδότησης, οι συντάξιμες αποδοχές υπολογίζονται με βάση όλο τον εργάσιμο βίο, ενώ μειώθηκαν οι συντελεστές αναπλήρωσης. Καταργήθηκε το ΕΚΑΣ και η κατώτερη σύνταξη από 722 ευρώ έπεσε στα 403 ευρώ.
Καταδικάζετε του συνταξιούχους σε θάνατο, τόνισε ο Γ. Μαρίνος και με συγκεκριμένα παραδείγματα έδειξε ποια είναι η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι. Ανέφερε πως με 20 χρόνια εργασίας και 1.000 ευρώ το μήνα η σύνταξη βγαίνει στα 542 ευρώ μικτά, για 30 χρόνια εργασίας με 1.000 ευρώ το μήνα η σύνταξη που προκύπτει είναι 647 ευρώ μικτά. Αναρωτήθηκε πότε και τι σύνταξη θα λάβουν όσοι εργάζονται με μερική απασχόληση. Σημείωσε ότι από τους συνταξιούχους έχουν αφαιρεθεί 108 δισ. ευρώ για να δοθούν σε επιχειρηματίες, τραπεζίτες και άλλα τρωκτικά και πρόσθεσε ότι στόχος της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων της είναι η κατάργηση των κοινωνικών χαρακτηριστικών της ασφάλισης, η ανταποδοτικότητα και η ιδιωτικοποίηση με τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα με ελαστικές μορφές απασχόλησης και και χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Κάλεσε τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι δεν πάει άλλο, ότι πρέπει να παλέψουν για ριζικές ανατροπές, για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη σοσιαλιστική κοινωνία που έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Κάλεσε εργαζόμενους και συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν γύρω από τα αιτήματα για ενιαίο δημόσιο καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με δωρεάν Υγεία και πρόνοια με κατάργηση όλων των χαρατσιών, για την αποκατάσταση των απωλειών και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών για τα οποία πρέπει να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.