MY KTEO

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αφρατίου



Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρις του Αγίου Χαραλάμπους, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αφρατίου του Δήμου Χαλκιδέων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.


Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, κάνοντας αναφορά στο βίο και τα θαύματα του Αγίου, όπως αυτά περιγράφονται από την ιερά υμνολογία, ενώ αμέσως μετά προέστη της λιτανείας, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της περιοχής, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, τον βουλευτή Ευβοίας κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασιλικού κ. Παναγιώτη Τροχούτσο, τον τ. Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη και την συμμετοχή μεγάλου πλήθους ευσεβών χριστιανών. 



Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, και τέλεσε την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς Κληρικούς της περιοχής, ενώ τον κήρυγμα διηκόνησε ο Ιεροκήρυκας-Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.


Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια προς όσες και όσους φέρουν το όνομα του Αγίου Χαραλάμπους, συνεχάρη τους αγίου ιεροψάλτες για την θαυμάσια εκτέλεση των ύμνων και σε όλους απηύθυνε την πατρική ευχή, η χαρά και η λάμψη του Αγίου να καταυγάζει τη ζωή τους.