MY KTEO

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ο ημιμαθής χωρικός που έγινε κακομαθημένος πολίτης..

Άριστη η περιγραφή του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα πολιτισμού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου Κώστα Καρτελιά και κάθε σχόλιο είναι περιττό… Αξίζει να διαβαστεί…
"Ο ημιμαθής χωρικός που έγινε κακομαθημένος πολίτης...
Αυτό μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω να μιλάνε στο δημοτικό συμβούλιο οι εκπρόσωποι των εμπορικών επαρχιακών συλλόγων... πόσο άρρωστα χλωμή μου φάνηκε μια νύχτα που την γιόρταζαν για λευκή.. και πόσο αντιαισθητικό θέαμα η κοπέλα που κουνιόταν ημίγυμνη πάνω στα τραπέζια για ένα κατοστάρικο (πολλά θα λέω) μετά που κόψαμε την βασιλόπιτα και βγάλαμε το πρώτο κομμάτι για τον Χριστό… την Κατάντια μας την είχαμε αφήσει λίγο πιο πέρα στον βουλιαγμένο κλειστό δρόμο και στα έρημα σπίτια.., και χαμογελούσαμε χαρούμενοι μπροστά στα κινητά των τοπικών δημοσιογράφων..

"Θάνατος οι μικροί ασήμαντοι δρόμοι με τα μεγάλα και σπουδαία ονόματά τους " λέει ο Καρυωτάκης.. στην Πρέβεζα..

Πρέπει να στολίσουμε το Αλιβέρι και τη Κύμη για το Πάσχα.. θα βάλουμε πλαστικά κόκκινα αυγά στους στύλους και ευχές... και θα δώσει επιχορήγηση ο Δήμος..κι άμα πεις καλύτερα δε θα είναι να ασβεστώναμε αντί τις φτηνές πλαστικούρες.. θα σε κοιτάξουν σαν UFO.., Άι ξαγκίστρωνε που λένε και στο χωριό..."