MY KTEO

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βιωματικό εργαστήριο σε επαγγελματίες ψυχοκοινωνικής υγείας και εκπαιδευτικών δόμων της Χαλκίδας


Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΚΑΝΑ, διοργάνωσε βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«Η αξιοποίηση της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης για την ενδυνάμωση και ευαισθητοποίηση επαγγελματιών σε ζητήματα που συνδέονται με τον αποκλεισμό στην ψυχική υγεία και την κοινότητα. Σύνδεση με τις πλευρές του επαγγελματικού ρόλου που περιορίζουν και τις φωνές που διευκολύνουν».
            Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχοκοινωνικής υγείας και εκπαιδευτικών δομών που εδρεύουν και παρέχουν υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και έχει στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη στον επαγγελματικό τους ρόλο.
            Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο χώρο του «Κόκκινου Σπιτιού» με προσκεκλημένο εκπαιδευτή τον Ηλία Γκότση, κοινωνιολόγο, συστημικό και οικογενειακό ψυχοθεραπευτή και Προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΚΑΝΑ. Η πρώτη μέρα του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων στην εκπαίδευση. Την ομάδα συγκρότησαν επαγγελματίες από τις εξής υπηρεσίες της Εύβοιας:
         Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευβοίας
         ΕΠΑΨΥ (Οικοτροφείο Ερέτριας)
         ΚΕΣΥ Ευβοίας
         Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/βάθμιας Ευβοίας
         Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/βάθμιας Ευβοίας
         Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χαλκιδέων
         Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Ριτσώνας
         ΜΟΘΕ Χαλκίδας
           ΕΠΑΛ Χαλκίδας
         Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδας
         Χαμόγελο του Παιδιού Χαλκίδας
         ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Δήμου Χαλκιδέων
         ΕΔΕΑΥ(Επιτροπές Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης)
            Η επόμενη συνάντηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης και έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρες 09:00-13:30, στον ίδιο χώρο, όπου και θα ολοκληρωθεί το εργαστήριο.