MY KTEO

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Βολές Λαλαλίτη κατά ΝΟΔΕ Εύβοιας με αφορμή τη ΛΑΡΚΟ

Αν και τους τελευταίους μήνες δεν ανήκει στην οικογένεια της ΝΟΔΕ Εύβοιας, ο Γιάννης Λαλανίτης δεν παύει να είναι ένα από τα πλέον ιστορικά στελέχη της.
Για αυτό και δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για τη στάση που κρατάει η οργάνωση στο θέμα της ΛΑΡΚΟ, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, μετά και την σχετική ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Εύβοιας, που ακολούθησε αυτή της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ, ο Γιάννης Λαλανίτης, όπως μας έχει συνηθίσει μίλησε «έξω από τα δόντια».

Εκτιμά ότι «η ΝΟΔΕ οφείλει να είναι πιο προσεκτική. Υπάρχει ως πολιτικός φορέας, για να είναι ένα βήμα μπροστά, από τις επιλογές της κυβέρνησης μας. Οφείλει να είναι δίπλα στους αγώνες του λαού, δίπλα στην αγωνία του για ένα καλύτερο αύριο. Έτσι όπως το περιέγραψε η ΝΔ προεκλογικά». Και συνεχίζει: «Η Εύβοια, δεν έχει ανάγκη από πολιτικά λιβανιστήρια. Χρειάζεται, πολιτικά στελέχη, τα οποία να μπορούν να αρθρώσουν, πολιτικό λόγο και να αντισταθούν όταν καλούνται. Έστω και κόντρα στο κόμμα. Τότε είναι χρήσιμα στην κοινωνία». Μάλιστα ο κ. Λαλανίτης, που είχε έρθει πρώτος σε ψήφους στις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες, τονίζει ότι η θέση της ΝΟΔΕ Εύβοιας, δεν είναι σε γνώση των περισσότερων μελών της, και ότι ουδέποτε έγινε συζήτηση παρουσία όλων των κομματικών παραγόντων, στην ΝΟΔΕ σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ.

«Ως άνθρωπος που ζω στην περιοχή, αλλά και ως πολίτης, που απορρίπτει πλήρως κάθε νέο φιλελεύθερη πολιτική και επιλογή, αποτελεί μονόδρομο για μένα να ταυτίζομαι με τους εργαζόμενους  και τους συμμαχητές μου στη ΛΑΡΚΟ» ξεκαθάρισε ο κ. Λαλανίτης και έκανε γνωστό ότι  με την ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές κουβέντες γύρω από αυτά τα θέματα. «Άλλωστε η στάση μου να μην παραστώ στην κοπή της πίτας της ΔΗΜΤΟ Διρφύων Μεσσαπίων, την ημέρα θανάτου ενός εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ δείχνει τον σεβασμό μου απέναντί τους και στους αγώνες τους» συμπλήρωσε ο Γιάννης Λαλανίτης.