MY KTEO

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ –ΚΥ Κύμης


Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Κύμης  καταδικάζει και καταγγέλλει τα σχέδια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ -ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα ΣΥΡΙΖΑ (Βασιλόπουλου)  να διοργανώσουν  ένα συνέδριο-παρωδία, υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού, του εισαγγελέα του Αρείου
Πάγου, του υπουργού προστασίας του πολίτη και την παρουσία ΜΑΤ. Ένα συνέδριο που σκοπό δεν είχε  την συσπείρωση των εργαζομένων και την επίλυση των προβλημάτων τους ,αλλά την νομιμοποίηση της νοθείας μιας χούφτας εργατοπατέρων που  μόνη τους έγνοια ήταν και είναι να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους. Δεν κρατούν καν τα προσχήματα καταπατώντας ακόμα και καταστατικές διαδικασίες.                 
Δεν θέλουν συνδικάτα εργατών αλλά των εργοδοτών. Σκοπό έχουν μόνο να  βάζουν  πλάτη στο να περνούν οι αντεργατικοί νόμοι όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα πάνε χέρι – χέρι με τις κυβερνήσεις, την ευρωπαϊκή ένωση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές. Είναι οι ίδιοι που συμμετείχαν στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων βάζοντας την υπογραφή τους για να πετσοκοπούνε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, όπως η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, της σταθερής δουλειάς και του 8ωρου.                                                                                                
Απέναντι σε όλη αυτή την σαπίλα, οι εργαζόμενοι γυρνάμε την πλάτη  σε όλους αυτούς τους συνδικαλιστές καριέρας. Καλούμε τους συναδέλφους  να συσπειρωθούν στα  σωματεία τους και να πετάξουν από το σβέρκο τους τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό ,με σκοπό την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος μέσα από γενικές συνελεύσεις με αιρετούς και ανακλητούς αντιπροσώπους. Τέλος   βροντοφωνάζουμε πως  τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.
Το ΔΣ