MY KTEO

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Δυναμική συμμετοχή των Εργαζομένων στην Αεροπορική Βιομηχανία

Με δυναμική συμμετοχή των Εργαζομένων στην Αεροπορική Βιομηχανία έγινε  η συγκέντρωση και πορεία στην Υψηλή γέφυρα που διοργάνωσαν τα Εργατικά Κέντρα και πολλά πρωτοβάθμια Σωματεία για το ασφαλιστικό.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στην ΕΑΒ Νίκος Καπίρης και το νέο ΔΣ που έχουν εκλεγεί προ τριμήνου έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την ανάδειξη των προβλημάτων που δημιούργησε η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου τα τελευταία 8 χρόνια στην εταιρεία.
Δυστυχώς η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της Χώρας με σημαντικό έργο στην συντήρηση των αεροσκαφών αλλά και κατασκευαστικό έργο με αποτέλεσμα την εισροή συναλλάγματος, απαξιώνετε καθημερινά από τους εμπνευστές του μνημονίου.
Οι εργαζόμενοι ενώ παράγουν έργο σε μία βιομηχανία που έχει ειδικότητες στην κατεργασία μετάλλου, την επισκευή αεροσκαφών με ιδιαίτερη επικινδυνότητα, δυστυχώς  δεν αναγνωρίζετε το έργο τους και οι πιστοποιήσεις των αεροκατασκευών, των μηχανικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για να υπάρχει ως αεροπορική βιομηχανία
Εκτός αυτού καταστρατηγείτε προκλητικά η εργατική νομοθεσία και οι κλαδικές συμβάσεις που προστατεύουν τις αντίστοιχες ειδικότητες και έτσι αμείβονται ως υπάλληλοι γραφείου χωρίς ειδίκευση.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η απαξίωση της εργασίας τους και η ραγδαία εγκατάλειψη της εταιρείας για την αναζήτηση ενός καλύτερου εργασιακού μέλλοντος εκτός αυτής.
Ας ελπίσουμε ότι θα αντιληφθούν σύντομα οι Κυβερνώντες την κρισιμότητα της περιόδου, την διακύβευση των εθνικών θεμάτων  και να δώσουν απαντήσεις και διεξόδους στα αδιέξοδα που δημιούργησε η πολιτική τους  στην σημαντικότερη Αμυντική Βιομηχανία .

Αυτά μας τα δήλωσαν εργαζόμενοι της ΕΑΒ που παρευρέθηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τρίτης για το Ασφαλιστικό.