MY KTEO

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο κορονοϊός και οι ακυρώσεις του καρναβαλιού πρώτο θέμα

Με τον κοροναϊό και την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και τον Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά να δηλώνει πως «Δυστυχώς, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, θα πρέπει να ακυρωθούν
όλες οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι. Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά τους εθελοντές που αφιέρωσαν τόσες ώρες αλλά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την οδηγία του Υπουργείου Υγείας. Σχετικά με τον ιό, ο Δήμος είναι εξοπλισμένος, στο Κέντρο Υγείας θα υπάρξει δωμάτιο για νοσηλεία και η κοινωνία του Δήμου είναι θωρακισμένη. Από το πρωί είμαστε σε εγρήγορση με το Κέντρο υγείας και με τις Δομές του ΕΚΑΒ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Αντιδήμαρχο Υγείας Δήμου Χαλκιδέων κ. Μεγάλου αλλά και την κ. Σοφία οι οποίες μαζί με κλιμάκιο έχουν πάει και στα πιο απομακρυσμένα χωριά για προληπτικούς ελέγχους».
 Ο Ανδρέας Κουλοχέρης τόνισε πως όλα πλέον έχουν να κάνουν με την έξαρση του ιού και ρώτησε αν τα σχολεία είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικά και ό,τι χρειάζεται από πλευρά υγιεινής. «Να δούμε και το θέμα των μετακινήσεων ευπαθών ομάδων λόγω της μεγάλης ζήτησης σε ασθενοφόρα, αν ο Δήμος μας είναι εξοπλισμένος» ανέφερε με τον Δήμαρχο να τονίζει πως όλα είναι υπό έλεγχο.