MY KTEO

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Πώς το άγχος επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή και τι μπορείτε να κάνετε;

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το άγχος δεν είναι καλό για την υγεία. Το ξέρετε ήδη αυτό, όπως γνωρίζετε επίσης ότι ειδικά στη σημερινή εποχή, είναι σχεδόν αναπόφευκτο.


Και ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει τα άγχη της σύγχρονης ζωής με διαφορετικούς τρόπους, όπως ακριβώς το ξεπερνάει και με διαφορετικούς τρόπους. Το συνεχόμενο όμως στρες μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις και στη σεξουαλική ζωή.

Σε περιόδους άγχους το σώμα και το μυαλό σας επικεντρώνονται κυρίως στην επιβίωση και στα συστήματα που σας κρατούν ζωντανούς, γι 'αυτό και όταν αγχώνεστε ο καρδιακός σας ρυθμός ανεβαίνει.

Όταν το άγχος επηρεάζει τη λίμπιντο, το κάνει με διαφορετικούς τρόπους και οι ορμονικές αλλαγές είναι ένα από τα πιο κοινά και προφανή. Σε περιόδους αυξημένου στρες, το σώμα σας παράγει υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, και αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λίμπιντο. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν την επίτευξη του οργασμού, ακόμη και αν κατορθώσετε να κάνετε σεξ. Ειδικά για τις γυναίκες, το στρες μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως, επηρεάζοντας έτσι τη σεξουαλική διάθεση.

Αυτές οι ορμονικές ανισορροπίες μπορούν επίσης να επηρεάσουν το μεταβολισμό σας. Αυτό δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με το σεξ, αλλά οι διακυμάνσεις του, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία σας, διότι βλέπετε αλλαγές στο σώμα σας.

Και δεν είναι μόνο το άγχος που μπορεί να παρεμποδίσει τη διάθεση για σεξ- το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε το άγχος μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα. Χρειάζεστε μήπως ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσετε μετά από μια έντονη μέρα; Όμως το αλκοόλ μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη σεξουαλική διέγερση.

Ακριβώς επειδή το στρες είναι αναπόφευκτο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το διαχειριστείτε. Βρίσκοντας χρόνο για να εστιάσετε αποκλειστικά στον εαυτό σας και τα πράγματα που σας χαλαρώνουν- είναι ζωτικής σημασίας. Αποσυνδεθείτε από όλους τους παράγοντες άγχους (δηλαδή απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας, μην ελέγχετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, αποφεύγετε τις άσκημες ειδήσεις) και απολαύστε μια υγιή δραστηριότητα. Αυτό μπορεί να είναι να διαβάσετε ένα βιβλίο σε ένα ήσυχο μέρος, μπορεί να είναι μια βόλτα με τον σκύλο σας ή με φίλους ή μπορεί ακόμη να είναι και ένα ταξίδι αναψυχής. Ό, τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, εάν σας βοηθήσει να αποσυμπιεστείτε, στη συνέχεια θα μπορέσετε να ευχαριστηθείτε και τη σεξουαλική σας ζωή.

Σε περιόδους κατά τις οποίες εσείς, ο σύντροφός σας ή και οι δυο σας αντιμετωπίζετε περιόδους άγχους, μπορεί να είναι καλό να αποσυμφορηθείτε μαζί. Εάν κάνετε πράγματα μαζί θα ενισχύσετε τον δεσμό σας και θα μειώσετε και οι δυο τα επίπεδα του άγχους και στο τέλος θα καταφέρετε να απολαύσετε το σεξ.


govastileto.gr