MY KTEO

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Χαλκίδα: Με μεγάλη συμμετοχή η σημερινή κινητοποίηση για ΛΑΡΚΟ και ασφαλιστικό



Ως μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί  η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11, στο Βούρκο και έπειτα η πορεία στη Υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας. Εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων από  τη Στερεά Ελλάδα έδωσαν το «παρών» καθώς και Σωματεία, φορείς,
μαθητές και πολίτες. Η υπερψήφιση της τροπολογίας που οδηγεί σε αργό θάνατο τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ αλλά και την ίδια την εταιρία και το προς κατάθεση στη Βουλή ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, οι λόγοι που οδήγησαν τους πάντες να ξεσηκωθούν και να ενώσουν τη φωνή τους. Με κεντρικό σύνθημα «η ΛΑΡΚΟ δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους, αλλά ολόκληρη την κοινωνία», απαντούν στην απόφαση της κυβέρνησης να «αναστήσει» το σενάριο του 2014, που προέβλεπε τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ, με στόχο την πώληση των κερδοφόρων τμημάτων της μέσα στο 2020.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Δ. Μούντριχας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Φ. Αγγελάτος, πρόεδρος του Σωματείου ΛΑΡΚΟ Εύβοιας, Α. Κορέτσελος, πρόεδρος Σωματείου ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, Δ. Καραγιάννης, μέλος ΔΣ Σωματείου ΛΑΡΚΟ Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη, Π. Πολίτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Αλ. Αλεξόπουλος, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Γ. Τζαβάρας, πρόεδρος Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας.
Μαθητές από τα σχολεία του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων Ευβοίας διάβασαν ψήφισμα, όπως επίσης ψήφισμα διάβασε και ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας. Ακόμα μίλησαν ο Μ. Κοντιζάς από την ΠΟΕΜ, η Χ. Νίκα, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο Γ. Μαρούλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Φθιώτιδας, η Ε. Υφαντή, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και ο Σ. Παπαδημητρίου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς.
Οι τοποθετήσεις των ομιλητών, σε νεότερες αναρτήσεις.