MY KTEO

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση και τη πορεία στην Υψηλή Γέφυρα από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Δημοσίου - ΙΚΑ- ΟΑΕΕ Ν. Εύβοιας

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Δημοσίου - ΙΚΑ- ΟΑΕΕ Νομού Εύβοιας απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στην προσυγκέντρωση - συγκέντρωση και πορεία στην Υψηλή Γέφυρα που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 18 Φλεβάρη ημέρα απεργιακής κινητοποίησης.

Αναλυτικά το κείμενο της  ανακοίνωσης – καλέσματος:

 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟI Πάρτε όλοι μέρος στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης
Προσυγκέντρωση Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 ώρα 10 π.μ. πλ. Αγοράς
Συγκέντρωση 11 π.μ. στο πάρκο Βούρκου και πορεία στην Υψηλή Γέφυρα

Η Κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις και ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο προσθέτοντας νέες...
Αφού προεκλογικά κορόιδεψε τους συνταξιούχους και τους πήρε την ψήφο με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τον νόμο 4387/16 του Κατρούγκαλου, τώρα όχι μόνο δεν τον αλλάζει αλλά έρχεται να τον εφαρμόσει με το πιο επιθετικό τρόπο.
Με ψέματα και μισές αλήθειες εφαρμόζει όλες τις αντιασφαλιστικές νομοθετικές διατάξεις που μέχρι σήμερα έχουν ψηφισθεί, ισχύουν στο ακέραιο και προσθέτει νέες.
Με το νέο νομοσχέδιο παραμένουν στο ακέραιο.
Οι περικοπές που έγιναν με τους ν. 4051- 4093/12 και ισχύει σαν σύνταξη αυτή που έπαιρναν στις 31/12/2014.

Θα αποδίδονται δώδεκα συντάξεις το χρόνο και όχι 14, άρα καταργείται η 13η και 14η.
Καταργείται οριστικά το ΕΚΑΣ.
Παραμένουν τα καταστροφικά ποσοστά αναπηρίας.
Όποιος παίρνει από 2 κύριες συντάξεις και πάνω θα παίρνει μόνο μια εθνική σύνταξη.
Η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος 10% για σύζυγο 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών ή 24, εάν σπουδάζει.
Απαγορεύονται οι αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023 και μετά οι όποιες αυξήσεις θα δίνονται δεν θα είναι πάνω από το δείκτη τιμών καταναλωτή.
Ισχύουν οι κρατήσεις για την Υγεία από 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. 6% θα πληρώνουν και οι πεθαμένοι για περίθαλψη.
Ενοποιείται το Επικουρικό Ταμείο με τον ΕΦΚΑ.
Εξακολουθεί να ισχύει ο υπολογισμός των επικουρικών συντάξεων με συντελεστή 0,45 επί τα χρόνια Ασφάλισης, επί συντάξιμο μισθό.

Ισχύει η προσωπική διαφορά με νέα πιο αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης που για τους συνταξιούχους πριν το έτος 2016 θα γίνει λογιστική διόρθωση, αφού για τους νέους θα προκύψει τελικά μείωση στις συντάξεις. Οι λεγόμενες αυξήσεις αφορούν πολύ μικρή μερίδα συνταξιούχων από τις διορθώσεις στις επικουρικές, στις κύριες και τον συντελεστή αναπλήρωσης στους έχοντες πάνω από 30 χρόνια Ασφάλισης.
Θα ισχύει ο συντάξιμος μισθός που θα αφορά το σύνολο των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου που θα μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξιμες αποδοχές.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Πάνω από μια δεκαετία όλοι οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι βιώνουν τις θανατηφόρες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από 20% - 60%. Πάνω από 80 δισ. μας άρπαξαν από τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις, 40 δισ. από το ΡSI, αρκετά δισ. από την αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά και τις αυξήσεις που ποτέ δεν δόθηκαν.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις ψήφισαν νόμους και η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα τους καταργήσει, σαν γίνει κυβέρνηση αυτό γίνεται και σήμερα.
Έτσι έγινε με τους ν. 3863/10 - 4024/11 - 4051/12 - 4093/12 που βασικά μείωσαν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, κατάργησαν την 13η και 14η σύνταξη (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ κ.λπ. με υπουργό Εργασίας τότε τον κ. Βρούτση).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τους κατάργησε, αλλά ψήφισε και τον ν. 4387/2016 (Κατρούγκαλου) με σφαγή στις συντάξεις κύρια στις επικουρικές.
Αυτό γίνεται και σήμερα, η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου, τον διατηρεί. Το χρονικό διάστημα που κυβερνά όχι μόνο δεν τον κατάργησε αλλά φέρνει νέο ασφαλιστικό νόμο που διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές περικοπές. Καταργεί τον όποιο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Συνεχίζει τη στρατηγική της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου, ώστε να απαλλαχτούν σταδιακά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες από το λεγόμενο "κόστος στην Κοινωνική Ασφάλιση" και τη δημιουργία των τριών πυλώνων (σχέδιο Πινοσέτ) κεφαλαιοποιητικό σύστημα ξεκινώντας από τις Επικουρικές, αρχής γενομένης από το 2021.

Μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους και το λαό συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και απόσυρση του ν.σ. τώρα.
Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με  ανακεφαλαιοποίησή τους.
Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι.  Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών,  μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε  κύριες - επικουρικές συντάξεις.
Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.  Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
Την επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και  των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, υποδεχόμαστε τους απεργούς εργαζόμενους, τους συναδέλφους μας από τη ΛΑΡΚΟ, το λαό της Στερεάς στη Χαλκίδα!