MY KTEO

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου στο συνέδριο της ΕΣΕΕ future of retail

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κωνσταντίνου παρακολούθησε τις εργασίες του συνεδρίου της ΕΣΕΕ future of retail που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο:
Υπήρχαν εννέα θεματικές ενότητες με 46 ομιλητές, εξ αυτών οι 8 είχαν έλθει από το εξωτερικό.
Ο στόχος των ομιλητών ήταν να αναδεχθεί ο μετασχηματισμός που υφίσταται ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, εξαιτίας της επίδρασης των ψηφιακών τεχνολογιών, πως προβλέπεται να είναι το φυσικό κατάστημα του μέλλοντος, οι νέοι ορίζοντες στην εποχή της τεχνικής νοημοσύνης, καινοτόμες στρατηγικές , νέες τάσεις στις πληρωμές, το μέλλον της εργασίας στο εμπόριο. Υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον για όσους το παρακολούθησαν, ενώ την έναρξη του συνεδρίου έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρώτη ημέρα έκλεισε με την ομιλία του αντιπρόεδρου της κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Την δεύτερη ημέρα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνέδριου με τελευταίο ομιλητή τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερράκη μεγάλη εντύπωση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις δυο δημαρχών, του Γιώργου Ιωακειμίδη, 26 χρόνια δήμαρχος Νίκαιας και Αγ. Ιωάννη Ρέντη και του Δημήτρη Παπαστεργίου προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων.

Ο πρώτος πήρε μια πρώην βιομηχανική περιοχή και την μεταμόρφωσε σε τεράστιο εμπορικό κέντρο με χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά ο δεύτερος έκανε τα Τρίκαλα μια στις 20 εξυπνότερες πόλεις στον κόσμο, με ένα εκατομμύριο επισκέψεις το χρόνο.

Οπότε θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να κληθούν οι δυο δήμαρχοι Ρέντη και Τρικκαίων στη Χαλκίδα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους τοπικούς άρχοντες της Χαλκίδας και του νομού.