MY KTEO

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πότε θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ - Τα SOS για τις αιτήσεις

Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά ή για ειδικές περιπτώσεις μέσω των Δήμων και κέντρων της κοινότητας ή όσοι είναι εξοικειωμένοι στο www.keaprogram.gr. Ωστόσο επισημαίνεται πως:

-Όταν το νοικοκυριό απαρτίζεται από φιλοξενούμενα μέλη, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας.

-Μονογονεϊκές οικογένειες, νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, νοικοκυριά με έστω ένα ενήλικο μέλος αλλοδαπό, υποβάλλουν αίτηση αποκλειστικά στους Δήμους και στα Κέντρα Κοινότητας.

-Η μονάδα που υποβάλλει την αίτηση είναι το νοικοκυριό, κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνεται μία αίτηση από όλα τα ενήλικα άτομα που διαβιούν κάτω από την ίδια στέγη.

- Απαραίτητη προϋπόθεση για οριστική υποβολή της αίτησης, αποτελεί η συμπλήρωση όλων των υποχρεωτικών πεδίων της.

Ο αιτών προσκομίζει υπογεγραμμένο από όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού (ακόμα και στις περιπτώσεις μονοπρόσωπου νοικοκυριού) το έντυπο συναίνεσης. Σε περίπτωση που η αίτηση αφορά και φιλοξενούμενα μέλη, υπογράφεται υποχρεωτικά και από όλα τα ενήλικα τα φιλοξενούμενα μέλη.