MY KTEO

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας: Η 25η Μαρτίου 1821, δεν είναι απλά μια εθνική επέτειος για τον ελληνισμό, είναι η πράξη γέννησης του ελληνικού κράτους


Η 25η Μαρτίου 1821, δεν είναι απλά μια εθνική επέτειος για τον ελληνισμό, είναι η πράξη γέννησης του ελληνικού κράτους. Οι πρωταγωνιστές της επανάστασης γνωστοί και άγνωστοι, πλήρωσαν το κόστος της με το ίδιο τους το αίμα στο δέντρο της λευτεριάς και της ανεξαρτησίας.

Έχουμε εμείς οι απόγονοί τους το βάρος της κληρονομιάς , να τους κάνουμε περήφανους για τις θυσίες τους προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι! Μπορεί στις δύσκολες εποχές ο άνθρωπος να νιώθει τη δύναμη της προσωπικότητάς του και το μεγαλείο της ψυχής του, αλλά είναι ο κόσμος της παιδείας που ανοίγει τους δρόμους της δράσης και της αλληλεγγύης. Και είναι η δύναμη των γραμμάτων και του πνεύματος δύναμη που αλλάζει τον άνθρωπο και τον κόσμο του, είναι δύναμη που εξεγείρει συνειδήσεις, είναι δύναμη που οδηγεί τον άνθρωπο στους δρόμους της προσφοράς, του αγώνα και της θυσίας.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε αυτή την δύσκολη
στιγμή της χώρας μας, με κλειστά σχολεία , με τους εκπ/κούς και τους
μαθητές μας να «μένουν σπίτι» στην προσπάθεια περιορισμού του
covid-19 , δηλώνει πως δεν ξεχνά την αυριανή επέτειο του έθνους και
του λαού μας και γιορτάζει την επανάσταση του γένους και την
αναγγελία της λύτρωσης του ανθρώπου.
Χρόνια πολλά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος Έφη Βαρβάρου
.