MY KTEO

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

46 νέα κρούσματα, 464 σύνολο


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με αυτήν, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 46, κάτι που σημαίνει ότι
συνολικά είναι πλέον 464 στη χώρα. Από εκείνους, οι 16 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ενώ των ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τα 69 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή συνολικά 19 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πάρει εξιτήριο. Τα σημερινά δεδομένα επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι τα κρούσματα στην χώρα μας είναι τουλάχιστον 2.000 -3.000.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, καταγράφηκε το 6ο θύμα του ιού στη χώρα. Από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα υπέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος που κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Καστοριάς. Πρόκειται για το έκτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, το οποίο καταλήγει σε ΜΕΘ μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας που οδηγούν σε πολυοργανική ανεπάρκεια.