MY KTEO

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Τα νέα οικονομικά μέτρα: Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ -Ακέραιο το δώρο Πάσχα σε όλους


Οι Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης από το υπουργείο Οικονομικών ανέλυσαν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και σε συνέχεια του διαγγέλματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνουμε το τρίτο πακέτο μέτρων, τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σταϊκούρας. Αυτά είναι
Τράπεζες και διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση στην πληρωμή των δόσεων για τα δάνεια. Δίνεται δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα 3 μηνων . «Καλύπτουμε με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος πολιτών σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ επεκτείνεται σε 1,4 εκατ. εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπαχολούμενους και επιτηδευματίες. Θα είναι ακατάσχετη.
Θα λάβουν 800 ευρώ και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το διάστημα 1-17 Μαρτίου.
Το δώρο Πάσχα θα δοθεί κανονικά, το καλοκαίρι. 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ & ΓΓ Πολ.Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα.
Κάλεσμα στους οικονομικά ισχυρούς να λειτουργήσουν με αλληλεγγύη
Γεωργιάδης: Προειδοποίηση για πρόστιμα σε κερδοσκόπους
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε.
δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις σε συνεπείς δανειολήπτες.
σήμερα δημοσιεύεται η ΠΝΠ που μας δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδιας. Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν στους κερδοσκόπους, προειδοποίησε.
Υφίσταται επάρκεια προϊόντων και ότι όλες οι παραγγελίες [αντισηπτικά] είχαν παραδοθεί από χτες αλλά μέχρι το απόγευμα υπήρχαν ελλείψεις.
Δυνατότητα υπαγωγής εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης της εργασίας σε εργοδότες που πλήττεται ο ο τζίρος τους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι εργαζόμενοι αυτοί γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, δήλωσε.

Ανακοίνωσε δυνατότητα καταβολής του δώρου του Πάσχα μαζί με το επίδομα αδείας χωρίς αυτή η μεταβολή να επιφέρει κυρώσεις.

Όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν, μπορούν να το καταβάλουν.

Οι συντάξεις θα καταβληθούν σε προγενέστερο χρόνο και σε διαφορετικούς χρόνους για να μην υπάρχει συνωστισμός στις τράπεζες.
Πηγή: iefimerida.gr