MY KTEO

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Χρυσός: Ξέφρενη κούρσα στις χρηματαγορές - Οι Έλληνες «εξαφανίζουν» τις χρυσές λίρες!

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή του χρυσού, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι στις… δύσκολες ώρες το πολύτιμο μέταλλο λειτουργεί ως καταφύγιο, μικρών και μεγάλων επενδυτών.

Τα κύματα πωλήσεων που σαρώνουν βίαια τις χρηματαγορές και πολύ περισσότερο τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται σε καθημερινή βάση, δείχνοντας ότι οι οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού θα είναι βαριές, στρέφουν όλο και περισσότερους στη… σταθερά του χρυσού, που βρέθηκε χθες στα επίπεδα των 1.683 δολαρίων!
Στα καθ’ ημάς, ο… πυρετός του χρυσού αντικατοπτρίζεται στις αγορές χρυσών λιρών, που γνωρίζουν ημέρες μεγάλης δόξας. Ποιο είναι το αποτέλεσμα της τρελής ζήτησης χρυσού και λιρών; Η τιμή της χρυσής λίρας παλαιάς κοπής διαμορφώνεται πάνω από τα 403 ευρώ!

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι από πέρσι κιόλας, οι Έλληνες- όσοι τουλάχιστον είχαν κάποιο περίσσευμα- επέστρεψαν στο καταφύγιο των χρυσών λιρών, διπλασιάζοντας τις αγορές τους σε σχέση με το 2018. Αξιοσημείωτο είναι ότι την περίοδο της βαθιάς κρίσης, δηλαδή από το 2011 ως το 2013, οι αγορές χρυσών λιρών ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες κατ’ έτος, ενώ την τετραετία 2015- 2018 οι αγορές περιορίστηκαν κατά περίπου 50%.


Πηγή economistas.gr