MY KTEO

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων στεγάζεται στο Δημοτικό Κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων στο Βασιλικό, το οποίο είναι άμεσα προσβάσιμο και εξυπηρετούμενο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την καθημερινή λειτουργία του έχει διαμορφώσει, ένα φιλόξενο χώρο συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 60 τ.μ., προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο, διαθέτει 2 εισόδους/εξόδους με ειδική σήμανση, εκ των οποίων η μία (1) τηρεί τις βασικές κατάλληλες προδιαγραφές προσβασιμότητας των ΑμΕΑ. Όλος ο Χώρος έχει διαμορφωθεί με επιμέρους εσωτερικούς ανεξάρτητους χώρους, όπως : υποδοχής & βραχυπρόθεσμης παραμονής, βραχυπρόθεσμης φιλοξενίας ανηλίκων, ατομικής συνεδρίας, ομαδικής συνεδρίας & συναντήσεων και χώρο Υγιεινής.
              

Το Κέντρο λειτουργεί με Εξειδικευμένο Οργανωτικό πλαίσιο στο πλαίσιο των οργανικών διατάξεων του Δήμου Χαλκιδέων, όπως αυτές ισχύουν. Η Υλοποίηση και Λειτουργία της Συγκεκριμένης Δομής, είναι υπό την γενική εποπτεία Επίβλεψης, Συντονισμού και Παρακολούθησης των υπηρεσιών Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Οργάνωσης της Δ/νσης Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και υπό την ευθύνη καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών.
Για την Λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, εκτός από τα τρία στελέχη της δομής, με Απόφαση Δημάρχου έχει ορισθεί «Οργανωτικό Σχήμα Διοίκησης Έργου» με τριμελή Ομάδα Διοίκησης & Παρακολούθησης, αποτελούμενη από τακτικά & αναπληρωματικά μέλη υπαλλήλους του Δήμου, βάση της επιστημονικής τους και επαγγελματικής τους ειδικότητας, καθώς και βάση αντικειμένου και αρμοδιοτήτων που διαθέτουν και εκτελούν και τα οποία σχετίζονται με το Φυσικό αντικείμενο της Κοινωνικής αυτής Δομής.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικού - οδός Αγ. Παντελεήμονος & Πολυτεχνείου - 8:00π.μ έως 4:00μ.μ.
τηλ.: 22213 51826 & 51827 και E-mail : skg.xalkideon@dchalkideon.gr
Πανελλαδικής εμβέλειας 24ώρη τηλ. γραμμή SOS : 15900 και E-mail : sos15900@isotita.gr

«Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων», από 30.11.2015, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Χαλκιδέων», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) «Στερεά Ελλάδα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).