MY KTEO

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Η Ελεύθερη Στερεά στηρίζει τα μέτρα της Περιφέρειας που κινούνται σε ορθή κατεύθυνση

Η Ελεύθερη Στερεά με τον Περιφερειακό της Σύμβουλο Αντώνη Βούλγαρη, συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της 24.3.2020- όπου συμμετείχαν οι επτά από τους 8 επικεφαλής παρατάξεων- με κεντρικό θέμα την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και τα μέτρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην παρέμβαση μας κάναμε μια σειρά παρατηρήσεις και προτάσεις:
• Σημειώσαμε πως κατά την εφαρμογή των μέτρων (διανομή ΤΕΒΑ, αιμοδοσία κα) πρέπει να υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων που εμπλέκονται.
• Επιμείναμε στην αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και λειτουργικής ένταξης του στο δημόσιο σύστημα υγείας και τον συνολικό έκτακτο σχεδιασμό για τον κορωνοϊό. Επίσης τονίσαμε την αναγκαιότητα υλικής στήριξης και ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων καθώς υπάρχουν πολλές ελλείψεις, δίνοντας έμφαση στο νοσοκομείο Άμφισσας όπου παρατηρούμε διαχρονικά τη συστηματική υποβάθμιση του.
• Στις προτάσεις για ενίσχυση των επιχειρήσεων από πόρους της Περιφέρειας, σημειώσαμε ότι το κεντρικό κράτος έχει μια δέσμη μέτρων σε αυτή την κατεύθυνση. Η προτεραιότητα της Περιφέρειας πρέπει να είναι η υλική ενίσχυση των εργαζόμενων που πλήττονται. Θα πρέπει επίσης να ενισχυθούν με κάθε τρόπο όλοι οι εργαζόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ιδιαίτερα αυτοί που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές (ορεινοί όγκοι σε όλη την περιφέρεια, Καρυστία, Σκύρος).
• Παρατηρήσαμε πως, αντί να βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και να χειροκροτάμε, θα πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα σαν Περιφέρεια ηθικά και κυρίως υλικά τους γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτικό προσωπικό και συνολικά όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία. Προτείναμε αφού δημιουργούνται γραμμές ενημέρωσης και τηλεφωνικής στήριξης από την Περιφέρεια, να δημιουργηθεί και μια ειδική γραμμή ψυχολογικής στήριξης των επαγγελματιών υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στις επιπτώσεις της διάδοσης του κορωνοϊού.
• Ζητήσαμε να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δηλαδή ρομά, άστεγοι, φυλακισμένοι, υπερήλικες, κάτοικοι απομονωμένων και δύσβατων οικισμών, πρόσφυγες και μετανάστες. Η ιδιαίτερη κατάσταση που ζούμε δεν πρέπει να γίνει ευκαιρία να αναπτυχθούν νοοτροπίες στιγματισμού και αποκλεισμού συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων
Η Ελεύθερη Στερεά στηρίζει τα μέτρα της Περιφέρειας που κινούνται σε ορθή κατεύθυνση (αιμοδοσία, διανομή τροφίμων κατ’οίκον, γραμμές στήριξης, τηλεϊατρική, στήριξη των δημόσιων δομών υγείας) και θα επιδιώξει τη διεύρυνση τους με έμφαση στην προστασία και ενίσχυση των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους.