MY KTEO

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός -Καθηγητής Βατόπουλος: Ολοι κινδυνεύουν -Μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε τα πολλά κρούσματα


Πρέπει να γίνει σαφές ότι όλος ο πληθυσμός κινδυνεύει, τόνισε σχετικά με τον κορωνοϊό, ο ο Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Άλκης Βατόπουλος μιλώντας στο Mega.

Συγκεκριμένα για το χωριό της Ξάνθης όπου εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα τα τελευταία 24ωρα υποστήριξε πως κρίθηκε απαραίτητο να τεθεί ολόκληρο το χωριό σε καραντίνα προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός. «Είναι σα τη φωτιά, άναψε μια εστία και πρέπει να τη σβήσουμε πριν εξαπλωθεί», είπε χαρακτηριστικά.
Η εκτίμηση του κ. Βατόπουλου σχετικά με την εξέλιξη του ιού είναι πως μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε τα πολλά κρούσματα αλλά και αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά του κόσμου.
Όσον αφορά πληθυσμιακές ομάδες και μέρη όπου η διασπορά του ιού μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπως οι φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, λαμβάνονται κάποια μέτρα, σύμφωνα με τον καθηγητή.
Στο Mega μίλησε και ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, και  ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ, Γιώργος Καλλιακμάνης. Ο κ. Μαθιόπουλος υποστήριξε πως αν και δεν υπάρχουν κρούσματα στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στα μέσα υψηλής προστασίας, τα οποία δεν υπάρχουν καν στην ελληνική αγορά και πρέπει να γίνει παραγγελία από την Κίνα. «Το θέμα είναι να μην αυξηθούν πολύ τα κρούσματα», δήλωσε.

Για τον κ. Καλλιακμάνη η σημαντική διαφορά έγκειται στο γεγονός πως συγκριτικά με τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων, οι αστυνομικοί δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να πάρουν προφυλάξεις.

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ ζητά από την πολιτεία προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κρίση, ενώ ο κ. Καλλιακμάνης ζήτησε από το κράτος να συμπεριληφθούν και οι αστυνομικοί στο βοήθημα- δώρο Πάσχα που θα δοθεί.
Πηγή: iefimerida.gr