MY KTEO

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Το εγχείρημα - πείραμα που πάνε να κάνουν με την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να προχωρήσει και επί της ουσίας είναι στάχτη στα μάτια μας.


Η ανακοίνωση του Ειδικού Διαχειριστή μοιάζει με χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Η εταιρία επί της ουσίας σκάει στα χέρια των Ειδικών Διαχειριστών και φυσικά των Πολιτικών Προϊσταμένων τους μόλις την πρώτη Εβδομάδα λειτουργίας της Εταιρίας σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης.

Δυστυχώς εμείς οι εργαζόμενοι, οι τοπικές κοινωνίες, οι φορείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας και σύσσωμη η αντιπολίτευση δικαιωνόμαστε διότι από την πρώτη στιγμή
διατυμπανίζουμε προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την Κυβέρνηση ότι αυτό το εγχείρημα - πείραμα που πάνε να κάνουν με την ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να προχωρήσει και επί της ουσίας είναι στάχτη στα μάτια μας.
Φυσικά θα είχε σκάσει νωρίτερα στα χέρια της διορισμένης Διοίκησης αν δεν είχανε φλομώσει στα ψέματα όλους τους συνεργάτες (εργολάβους και προμηθευτές) της εταιρίας ότι θα πάρουν με κάποιο τρόπο τα οφειλόμενα.
Ο Υπουργός Οικονομικών διαφημίζει παντού ότι πρώτη φορά ο Φορολογούμενος Έλληνας Πολίτης πληρώνει με 35 Εκατομ. Ευρώ για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ και σαν άλλος «Πόντιος Πιλάτος» νίπτει τας χείρας του σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το πλάνο τους.Το πλάνο «επιβίωσης» με τις παραδοχές των Κυβερνόντων και των χαρτογιακάδων στελεχών τους πάει άπατο διότι είναι σχεδιασμένο να πάει άπατο. Κύριοι της Κυβέρνησης αν δεν αλλάξετε γραμμή πλεύσης το συντομότερο δυνατόν τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καταστροφικές για όλους μας.Οι παραδοχές του πλάνου επιβίωσης είναι πραγματικά αστείες όταν αφορούν μείωση κατά 10% – 15% στις νέες συμβάσεις εργολάβων και προμηθευτών στους οποίους ήδη οφείλονται μεγάλα ποσά από την προηγούμενη περίοδο ενώ είναι απαραίτητοι για την συνέχιση της λειτουργίας της
εταιρίας όπως εύλογα αναφέρει ο Ειδικός Διαχειριστής στην ανακοίνωσή του.
Από την μια πλευρά η μείωση 25% στο μισθοδοτικό κόστος της εταιρίας που κυριολεκτικά ισοπεδώνει τους εργαζόμενους ενώ από την άλλη πλευρά ζητείται να βάλουν πλάτη ώστε η
εταιρία να πάει σε Full Παραγωγή προκειμένου να ανταπεξέλθει είναι άλλο ένα θέατρο του παραλόγου.

Στην επισήμανση των Κυβερνόντων και του Διορισμένου Ειδικού Διαχειριστή ότι αυτό το πλάνο είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης της εταιρίας, έχουμε να σας πούμε το εξής :

«ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ»

Είτε η ανικανότητα και ασχετοσύνη των συμβούλων των Υπουργείων που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Βαριά Βιομηχανία είτε ο δόλος για Χρεωκοπία που πιθανόν κρύβεται πίσω από το δήθεν σχέδιο επιβίωσης δεν μπορούν να διαγράψουν ότι:

H ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΣΠΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

Εσάς βαραίνει η ευθύνη της μη λειτουργίας του πλάνου που εσείς σκεφθήκατε και υλοποιείτε.
Ο διορισμένος Ειδικός Διαχειριστής μόλις μια εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του σας ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης.Κύριοι της Κυβέρνησης αλλάξτε γραμμή πλεύσης, ελάτε σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους και στηρίξτε ειλικρινά και έμπρακτα την εταιρία, η αλλιώς ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τον Αρμαγεδδώνα που έρχεται.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να αντιδράσουμε όταν χρειαστεί.
Πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι στα σωματεία και να αποτρέψουμε οποιασδήποτε διασπαστική ενέργεια.

          ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ


                           Τα Δ.Σ των Σωματείων